Klubrádió vs. Fidesz – Folytatódik

Magyarország nem félig diktatúra, egész egyszerűen a Klubrádió nem tett eleget a szabályoknak – ezt ecsetelte igen hosszasan Kovács Zoltán szóvivő az Euronews-nak küldött levelében. Ebben Arató Andrásnak, a Klubrádió elnökének és többségi tulajdonosának a levelére reagált, ami sok európai ország számos tekintélyes orgánumában megjelent.

Kovács Zoltán szerint a véleménycikk szerzője azért sír, mert szerinte a Klubrádió frekvenciaengedélyének elvesztése azt mutatja, hogy Magyarország „félig diktatúra”.

 

Euronews felületén is megjelent levelében állította, hogy sok, ellenkező helyzetet mutató példát hozhatna fel, közte azt, hogy a liberálisnak tekintett, és a kormánnyal szemben kifejezetten kritikus orgánumoknak ma is sok a hallgatója, olvasója.

 

Ám ő – mondja – Aratótól eltérően, inkább a tényeknél marad. Kovács ismertette a frekvencia megvonásának indokait. Fő okként azt idézte a bíróságok megállapításaiból, hogy a Klubrádió 

 

„az elmúlt hét év során nem kevesebb, mint hat alkalommal sértette meg a szabályokat, emiatt két esetben is bírságot szabtak ki rá, amit az adó nem támadott meg.

 

 

„A rádió műsorával rokonszenvező politikai érdekek természetesen a kormányra mutogatnak, de a közelebbi szemre vétel megmutatja, hogy a magyar jogszabályok megkapó mértékben emlékeztetnek például a francia és az amerikai szabályozásokra. Ezek azt mutatják, hogy a kormánynak nincs joga, szándéka és lehetősége arra, hogy beavatkozzon a magánpiaci szereplők, a médiahatóság, vagy a bíróságok közötti jogvitákba, és nem mellékesen ez az, amit sokan jogállamnak neveznek”

 

– írta.