Kocsis Máté: Úgy tűnik Gyurcsány-Márki-Zay paktum jött létre!

A Fidesz frakcióvezetője a közösségi oldalán reagált arra, hogy Márki-Zay Péter lesz az ellenzéki közös miniszterelnök-jelöltje. Kocsis Máté szerint életbe lép „a Gyurcsány–Márki-Zay paktum”.

A kormánypárti politikus értékelése szerint „a baloldal hatalmat akar”, annak viszont feltétele, hogy „a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse”.

A Facebook-oldalán azt írta: Márki-Zay Péter nyilatkozata

 

„egyértelművé teszi”, hogy Gyurcsány Ferenc „rajta keresztül térne vissza a hatalomba, a helyzet tehát változatlan”.

 

 

Kocsis Máté azt is kifejtette, hogy „véget ért a show második epizódja”, „Karácsony kiesett, Márki-Zay beesett”, de a lényeg, hogy „a show folytatódjon tovább”.

Az új show legmókásabb része, hogy Márki-Zay Péteren keresztül a baloldal most jobboldali emberek szavazatát akarja megszerezni ahhoz, hogy hatalomhoz jusson. Osztottak-szoroztak, és rájöttek, hogy nincs már elég szavazó a baloldalon, ezért ráfogják Márki-Zayra, hogy jobboldali, hátha onnan tud még szerezni támogatókat

– írta a Fidesz frakcióvezetője.

Több kérdést is megfogalmazott Márki-Zay Péter jobboldaliságával kapcsolatban:

  • „De vajon jobboldali-e az az ember, aki Gyurcsány Ferenc támogatásával lett polgármester?”
  • „Vajon jobboldali-e az az ember, aki foggal-körömmel védi Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét és őszinte szembenézésnek, kendőzetlenül őszinte beszédnek nevezi?”
  • „Vajon jobboldali-e az az ember, aki szerint »Jézus Krisztus baloldali volt«?”
  • „Vajon jobboldali-e az, aki elsők között kéredzkedett fel a baloldal parlamenti listájára?”

Kocsis Máté hozzátette, hosszan lehetne folytatni, de szerinte tény: „Márki-Zay Péter nem jobboldali”, egy jobboldali ember ugyanis egy percig nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel azért, hogy visszasegítse a hatalomba. Márpedig a Márki-Zay és Gyurcsány közti paktum a közös kormányzás feltétele – jegyezte meg a Fidesz frakcióvezetője.