Kökény Mihály: a volt egészségügyi miniszter szerint valami nem stimmel az adatokkal!

0

Érthetetlen, hogy miért titkolja a kormány az adatok nagy részét!

 

„A magyarországi halálozási arány nem tér el jelentősen a környező országokétól”

– mondta korábban Müller Cecília.

Erre azonban rácáfolnak a számok, hiszen a tegnapi adatok alapján Magyarországon a fertőzöttek 6,7 százaléka hunyt el, míg a John Hopkins Egyetem összesítése szerint az USA-ban 3,4, Németországban 2, Ausztriában 2, Csehországban 1,9 %. A WHO és más kutatók becslései szerint a COVID-19 halálozás 1-2 százalék között mozog – írja Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter Facebook-oldalán.

 

„A napnál is világosabb, hogy Magyarországon nagyon keveset tesztelnek, ez a különbség magyarázata. Érthetetlen, hogy miért titkolják továbbra is a járvánnyal kapcsolatos adatok nagy részét: milyen módszerrel (vírus, szerológia) hány embert teszteltek, közülük mennyi a tünetmentes, hány főt kezelnek otthon, mennyit kórházban, mennyit intenzíven, hány embert lélegeztetnek, stb. mindezt részletes demográfiai és területi bontásban”

– folytatja bejegyzését Kökény.

A szakember véleménye szerint a jelenlegi napi 2000-2500 akkreditált vizsgálat csak a jéghegy csúcsa. „Miért nincs több? Ha nincs rá pénz vagy politikai okokból nem akarnak több vizsgálatot, mondják meg! Jogunk van tudni. Kár az országos tisztifőorvosnő szakmailag hibás állításaival terhelni a közvéleményt. Szerinte ugyanis nem szükséges, felesleges az egész ország tesztelése, és nem is szolgálná a járvány elleni védekezést” – zárja posztját a volt miniszter.

A poszt egyébként csütörtök este született, tehát Kökény még nem ismerte a pénteki adatokat. Mint arról beszámoltunk, csak egy nap alatt 210-zel nőtt a magyar fertőzöttek száma, és ez annak köszönhető, hogy a Pesti úti idősek otthonában megjelent betegség miatt a járványügy elkezdett tesztelni itt és ehhez hasonló intézményekben. A kormány hívatalos honlapja szerint a járvány márciusi hazai kitőrése óta 29 948 mintavétel történt.

 

A ma reggel hivatalosan közölt adatok alapján hazánkban az igazolt koronavírus fertőzöttek 6,7 százaléka hunyt el. Ez az…

Gepostet von Kökény Mihály am Donnerstag, 9. April 2020