Komcsizzunk jobbról-balról! A NAGY IGAZSÁG!

Háború utáni képek fogadják az ide látogatót! A szocializmus bűne : Sírtak a gyerekek, étel kellett, lakások kellettek. A kommunisták galád módon megszervezték az újjáépítést.

Megfogták a lapátot és dolgoztunk ameddig el nem dőltek a fáradtságtól. Jöttek a fiatalok, parasztok és munkások is mehettek egyetemre. Igen, ez is egy nagy bűnük volt.

Ti nem mentek már egyetemre, de azt se nagyon tudjátok, hogy melyik végén kell megfogni egy lapátot!!Építettek félmillió lakást, Európa egyik legkorszerűbb mezőgazdasága volt a hazai, iparunk világviszonylatban is megállta a helyét. Még ma is azokkal villamosokkal, buszokkal, vonatokkal jártok elvtársak, amelyeket akkor tettek útra vagy sínre.

Azért ha nem gond, ezt nem szégyellem. Mint ahogy azt sem szégyellem, hogy kilencmillió elégedett ember országa voltunk. Lehetett boldogulni, haladni, gyarapodni. Volt egy kisebbség, akik többet akartak.

Ők utazni akartak, jó szivarokat szívni, megvenni a világ minden könyvét. Hiányzott nekik az a polgári miliő, ami a szocializmusban tényleg nem volt elérhető. Nálunk minden konfekció volt. Egy kaptafára készült egymillió trabant és egymillió öltöny a Vörös Október ruhagyárban.

Tényleg lehangoló egy értelmiséginek az ilyen dolog, de hát mindennek ára van. Ugyebár most is. A többségük, akik akkor lázongtak, hogy szürke és lábszagú a szocializmus, ma a villanyszámlát sem tudják kifizetni, finom öltönyökről, szivarokról és jó borokról meg már álmodni sem mernek.Szarháziak az utolsó fillérig mindent elvertetek.

Szépen szét kellett verni a mezőgazdaságot, lerombolni az ipart és megzabálni a moslékot, amit a kapitalista világ elétek öntött. Aztán fizetni a számlát.Hogy belegebedtek? Hogy éhen döglötök? Hát, most erre mit mondjak nektek? Drága dolog a gazdagokat eltartani, drága dolog a külföldi tőkéseknek hasznot termelni. Hát persze, hogy a megélhetésre kevés marad.Ennél csak szarabb lesz, ha fogalmazhatok ilyen nyersen !Mert a vagyonosok, akiknek ez az Orbán gyerek a szószólója, belőletek élnek.

Ti termelitek meg a létükhöz, a luxushoz szükséges profitot. Korábban is megvolt ez a profit, de mi abból építettünk lakásokat, vasutat, hidakat. Mostanság ezt belepakolják nemzetiszínű talicskákba és viszik ki az országból.

Ez van, kedves “zemberek”!…Hogy merre menjetek? Hát természetes módon előre. Szerveződjetek meg és vegyétek kezetekbe a társadalmi javak elosztását.

Aki megint a zsebét kezdi tömni a bőség kosarából, annak koppintsatok rá az orrára és billentsétek fenékbe. Ha nem ezt teszitek, akkor lassú és fájdalmas vegetálásra, szenvedésre vagytok ítélve.

Itt már nincsenek felélhető tartalékok, nincs betétkönyv a vánkos alatt, csak egy harc van a sárga csekkekkel, az adókkal, a hitelekkel. Valahogy ebből a reménytelenségből kiutat kell találjatok.

Ahogy eltűnnek az utakról az Ikarusz buszok, ahogy kiselejtezett nyugati villamosok váltják a Ganz villamosokat, ahogy a Malév után lassan a MÁV is széthullik.

Háború utáni képek fogadják az ide látogatót! A szocializmus bűne : Sírtak a gyerekek, étel kellett, lakások kellettek. A kommunisták galád módon megszervezték az újjáépítést. Megfogták a lapátot és dolgoztunk ameddig el nem dőltek a fáradtságtól. Jöttek a fiatalok, parasztok és munkások is mehettek egyetemre. Igen, ez is egy nagy bűnük volt. Ti nem mentek már egyetemre, de azt se nagyon tudjátok, hogy melyik végén kell megfogni egy lapátot!!Építettek félmillió lakást, Európa egyik legkorszerűbb mezőgazdasága volt a hazai, iparunk világviszonylatban is megállta a helyét.

Még ma is azokkal villamosokkal, buszokkal, vonatokkal jártok elvtársak, amelyeket akkor tettek útra vagy sínre. Azért ha nem gond, ezt nem szégyellem. Mint ahogy azt sem szégyellem, hogy kilencmillió elégedett ember országa voltunk. Lehetett boldogulni, haladni, gyarapodni.

Volt egy kisebbség, akik többet akartak. Ők utazni akartak, jó szivarokat szívni, megvenni a világ minden könyvét. Hiányzott nekik az a polgári miliő, ami a szocializmusban tényleg nem volt elérhető. Nálunk minden konfekció volt. Egy kaptafára készült egymillió trabant és egymillió öltöny a Vörös Október ruhagyárban. Tényleg lehangoló egy értelmiséginek az ilyen dolog, de hát mindennek ára van. Ugyebár most is. A többségük, akik akkor lázongtak, hogy szürke és lábszagú a szocializmus, ma a villanyszámlát sem tudják kifizetni, finom öltönyökről, szivarokról és jó borokról meg már álmodni sem mernek.Szarháziak az utolsó fillérig mindent elvertetek.Szépen szét kellett verni a mezőgazdaságot, lerombolni az ipart és megzabálni a moslékot, amit a kapitalista világ elétek öntött. Aztán fizetni a számlát.Hogy belegebedtek? Hogy éhen döglötök? Hát, most erre mit mondjak nektek?

Drága dolog a gazdagokat eltartani, drága dolog a külföldi tőkéseknek hasznot termelni. Hát persze, hogy a megélhetésre kevés marad.Ennél csak szarabb lesz, ha fogalmazhatok ilyen nyersen !Mert a vagyonosok, akiknek ez az Orbán gyerek a szószólója, belőletek élnek. Ti termelitek meg a létükhöz, a luxushoz szükséges profitot. Korábban is megvolt ez a profit, de mi abból építettünk lakásokat, vasutat, hidakat. Mostanság ezt belepakolják nemzetiszínű talicskákba és viszik ki az országból.

Ez van, kedves “zemberek”!!

Hogy merre menjetek? Hát természetes módon előre. Szerveződjetek meg és vegyétek kezetekbe a társadalmi javak elosztását.

Aki megint a zsebét kezdi tömni a bőség kosarából, annak koppintsatok rá az orrára és billentsétek fenékbe. Ha nem ezt teszitek, akkor lassú és fájdalmas vegetálásra, szenvedésre vagytok ítélve.

Itt már nincsenek felélhető tartalékok, nincs betétkönyv a vánkos alatt, csak egy harc van a sárga csekkekkel, az adókkal, a hitelekkel. Valahogy ebből a reménytelenségből kiutat kell találjatok,

Ahogy eltűnnek az utakról az Ikarus buszok, ahogy kiselejtezett nyugati villamosok váltják a Ganz villamosokat, ahogy a Malév után lassan a MÁV is széthullik,Vagy megyünk tovább előre vagy kiterített vadak leszünk Magyarországon!! Hát csak ennyi amit mondani akartam!!Magyarországon!! Hát csak ennyi amit mondani akartam!!