Komoly rasszista megemlékezés a Deák téren, a rendőrök tétlenül nézik az egyébként nem engedélyezett tüntetést!

0

Komoly rasszista megemlékezés a Deák téren…a rendőrök tétlenül nézik az egyébként nem engedélyezett tüntetést. Érthető. Nem dudál senki. Akkor meg nincs itt semmi látnivaló.

 

A Mi Hazánk rasszista demonstrációt tart a deák téri gyilkosság miatt. Élőben a Mércén!

Posted by Mérce on Thursday, May 28, 2020

 

Néhány száz ember gyűlt össze hat órakor az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Dohány utcai épülete előtt, hogy a Deák téri gyilkosság után tiltakozzon a bűnözés ellen. Múlt pénteken hajnali fél négy körül az V. kerületi Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett, és egy tizennyolc éves férfi a nála lévő késsel két másik férfit megszúrt. Aztán az egyik földön fekvő sértettet meg is rúgdosták. A két megszúrt fiatal férfi a helyszínen meghalt. Az elkövetőket letartóztatták.

 

A csütörtök kora esti gyülekezést nem engedélyezte a rendőrség, helyszíni tudósítónk szerint sokakat igazoltattak, valamint táblákat, molinókat, demonstrációs eszközöket foglaltak le. A hvg.hu azt írja több ember ellen feljelentést tett a rendőrség a szabálysértés miatt. A rendezvényt a Mi Hazánk Mozgalom szervezte, Toroczkai László, a párt elnöke, és Novák Előd tartott egy rövid sajtótájékoztatót, majd közösen átvonultak a Deák Ferenc térre, a gyilkosság helyszínére.

Közben a környéken egyre nagyobb számban jelentek meg a különböző szurkolói csoportok, tudósítónk látott Fradi, Újpest, Kispest és Vasas drukkereket is.