Kongatják a vészharangot: drámai a helyzet a magyar autópiacon

0

A koronavírus váratlan megjelenése és gyors terjedése elképesztően nehéz helyzetbe hozta a magyar autópiacot: a kereslet egyik pillanatról a másikra drámain visszaesett, kereskedések kényszerültek bezárására. A problémákat pedig súlyosbítja, hogy a szigorodó EU-szabályok miatt drágulnak az új autók, amelyeket így még nehezebb értékesíteni a piacon – írja a Népszava.

  A használtautó-kereskedések jelentős része bezárt.

Másutt csak telefonos egyeztetés után fogadják a vevőket. Március első napjaiban 30-40 százalékkal csökkent a forgalom, de azóta a visszaesés eléri a 60-70 százalékot – közölte a Népszavával Fojt Attila, a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének (MGOE) elnöke.

A szakember is nagyon borúlátó: a forintgyengülés 6-8 százalékot dob a behozott használtautók árán. A beszerzés se egyszerű, hisz szinte az összes európai ország szigorú határellenőrzést vezetett be.

Mindezek alapján elmondható, a járvány 3-4 hónapos elhúzódása már drámai hatással járna az ágazatra.

Komoly nehézséget jelent az is, hogy idéntől érvényes EU-szabályok szerint az új autók kilométerenként legfeljebb 95 gramm szén-dioxidot bocsáthatnak ki. Efölött minden gramm 90 euróba kerül. Ez akár ezer euróval is növelheti a gépkocsi árát. Azok a gyárak, amelyek belátták, nem képesek e szintre csökkenteni a kibocsátást, a büntetést eleve beszámítják az árba. De a kapcsolódó fejlesztések is drágítják a terméket.

A nagy gyártók igyekeznek megszabadulni azoktól a 2020-tól már csak büntetéssel értékesíthető készleteiktől. Ráadásul a szigorítás miatt a választék is jelentősen szűkül. Csak az uniós előírások legalább 10 százalékos drágulást hoznak – írta a Népszava.

Forrás portfolió.hu