Konok Péter: “szeretetvacsora”.

0

– Szia, drágám, mi volt ma az iskolában?
– A szokásos, szívem. Teljesen átfagytam az órákon. Etikán a “lélek melegéről” kellett beszélgetnem a gyerekekkel, de úgy dideregtem, hogy a “léhélehek mehelegehe” lett belőle, úgy hangzott, mintha eredetiben olvasnám fel a Kalevalát. Nálatok mi volt?
– Ó, a gimiben még van fűtés. De szóban kellett levezetnem a kölkeknek a másodfokú egyenleteket, mert elfogyott a kréta, amit bevittem magammal. Van még itthon?
– Van, de már a februárra félretett adagot használjuk. Mindegy, most jön a karácsony, kis pihenés. Olvastad, milyen szépet üzent nekünk a Kásler miniszter úr? “Kétezer évvel ezelőtt, az első Karácsony idején valami véglegesen megváltozott a földön. Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen. Ez a szeretet az alapja az Önök pedagógusi hivatásának.”
– Szép. Apropó, egyszülött fiú. Te mondod meg Pistikének, hogy így hóvége felé már csak margarinos kenyér lesz estére, vagy én? Majd azt mondjuk rá, “szeretetvacsora”

Forrás: facebook/Konok Péter