kormány rá akar venni bennünket, hogy együnk több dinnyét

0

Az Agrármarketing Centrum dinnyekampányt indít a piacokon, és azt is elmondja, a lőrinces (nem az a Lőrinc) dinnye már a múlté, a szezon szeptember végéig tart.

Dinnyefogyasztást ösztönző kampányt indított az Agrármarketing Centrum (AMC), az akcióval az idén hosszabb dinnyeszezonra szeretnék felhívni a figyelmet. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a népszerűsítő kampány zamárdi helyszínén tartott, pénteki sajtótájékoztatón elmondta: 2019-ben várhatóan mintegy 180 ezer tonna lesz a hazai dinnyetermés.

A termelők tudatos fajtaválasztása miatt idén már nem augusztus 10-én, Lőrinc napján ér véget a szezon, hanem kihúzódik szeptember végéig.

Szegény gyümölcsnek kalandos nyara volt, a Lidl olcsóbban adta, ami miatt tiltakoztak a termelők, majd a Lidl árat emelt, de épp a termelők ennek semmi hasznát nem látták.

Forrás: hvg,hu /https://hvg.hu/gazdasag/20190823_A_kormany_ra_akar_venni_bennunket_hogy_egyunk_tobb_dinnyet#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default