Koronavírus: “Az emberek magukra vannak hagyva!”

„Kontaktkutatás nem létezik. A hivatalos eredmények köszönőviszonyban sem lehetnek a valósággal. Az emberek magukra vannak hagyva.”

 

Jól sikerült a hatósági árassá tenni a koronavírus tesztet! Pár hét alatt 40 százalékról 23 százalékra csökkent a magánlaborokban végzett tesztek száma, miközben a 19 500 forint alig segít valakinek abban, hogy teszteljen!

 

“Magyarország szeptember 14. és 20. között érte el tesztelési kapacitása eddigi csúcsát, akkor egy hét alatt 78 ezer vizsgálatot végeztek. Azóta hétről hétre esik a PCR-tesztek száma. A múlt héten már csak 66 ezer embert vizsgáltak meg, mintegy 12 ezerrel kevesebbet a szeptemberi csúcshéten regisztráltnál”

 

A magyar állam, a magyar kormány nagyon úgy tűnik magára hagyott minket ebben a járványban. A napi adatok és a Heti Válasz illetve a 444 mai cikke is erre enged következtetni. Pár idézet:

 

“A járványügyi hatóság szerint hétfőn 27 ezer aktív fertőzött volt Magyarországon (9 ezer a fővárosban és 17 ezer vidéken), ebből következően karanténban is legalább ennyi, vagy ennek többszörösének kellene lenni. Csakhogy ötezerrel kevesebb van. “

 

“A kontaktkutatás elégtelenségét jelzi egy jónevű pesti gimnáziumban tanuló diák esete, akinél szeptember 23-án derült ki, hogy több koronavírusos is van az osztályában. A hatósági zárlatot mégis csak október 6-án rendelték el – számolt be tapasztalatairól egyik olvasónk. A „karantén” nagy részét a gyerekek az osztályteremben tanulva töltötték, a határozat túl későn érkezett.”

„Gondolom, más szoros kontakt nincs” – zárta le a beszélgetést a kormányhivatalnok, és nem jegyezte fel a gyerek osztálytársainak nevét, mert „ha lesznek más pozitív esetek, azt az iskola kezeli” – fogalmazott. A családból a tünetek ellenére sem vizsgált senkit a hatóság. Olvasónk elkeseredetten jegyezte meg: „Kontaktkutatás nem létezik. A hivatalos eredmények köszönőviszonyban sem lehetnek a valósággal. Az emberek magukra vannak hagyva.”

“A fertőzötteken is nagy a nyomás, őket a kontaktjaik kérlelik, ne mondják be a nevüket. Miért? Azért, mert a magyar táppénz szintje alacsony, mindössze 50-60 százalékos (a megelőző folyamatos munkaviszony hosszától függően). Anyagilag teljesen legális munkaviszonyban is nagy érvágás tehát a karantén, nem is szólva a szürke foglalkoztatásról. Nem mindenki fájlalja hát, ha a kormányhivatal embere nem forszírozza a valódi kontaktlistát és elhiszi, hogy az illető remeteként él egy nagyváros közepén.”

A fentiek a Heti Válasz cikkéből: https://www.valaszonline.hu/…/kontaktkutatas-jarvanyugy-ka…/

“A covidosok fogadására kijelölt kórházakba orvosokat és ápolókat is át kellett irányítani. Ez több esetben is úgy derült ki, hogy este kezdték összeszedni a kórház vezetői azokat, akiknek már másnap reggel egy másik kórházban kellett kezdeniük. ”

“Nagyon hiányolják az orvosok, hogy legyenek világosabb kritériumai annak, hogy mikor kell egy beteget átküldeniük a covid-kórházba. Most elvben mindenkit küldeniük kellene, aki gyanús tünetet produkál, például lázas. Viszont sok esetben az orvosok tudják, hogy az adott beteg egyéb, már diagnosztizált baja miatt is lázas lehet. Itt jönnek be a tesztelés helyett a személyes kapcsolatok: ha jó a viszony a covidos kórházban éppen ügyelő vezető orvossal, akkor van, hogy megbeszélik a diagnózist, és eldöntik, hogy nem küldik át a beteget, hogy ne terheljék túl a covidos kórházat és a mentőket. Máskor meg előfordul, hogy ugyanolyan diagnózis és tünetek esetén átküldik, mert végülis ez az előírás. ”

“Az orvosok beszámolója szerint a különböző megyék népegészségügyi központjai más és más eljárásrendet írnak elő karanténhoz, teszteléshez, és ez tovább növeli a háziorvosok bizonytalanságát. ”

“A legtöbb probléma végső soron a tesztelés nehézségeire vezethető vissza: ha sokkal több embert sokkal gyorsabban lehetne tesztelni, akkor sokkal kevesebb lenne a bizonytalanság a paciensekben és az orvosokban is. ”

Ezek az idézetek pedig a 444 cikkéből: https://444.hu/…/orvosok-a-jarvanyrol-tul-sok-mulik-a-velet…

kép: Merkely Béla prezentációjában a magántesztelések számának csökkenése. /Heti Válasz