Koronavírus: Az USA-ban elindult a koronavírus negyedik hulláma

Négy hete töretlenül nő a koronavírussal fertőzöttek száma az Egyesült Államokban. Múlt héten nyolc százalékkal emelkedett, és a hét nap összességében megközelítette a félmilliót – derül ki a Reuters elemzéséből.

Az államok összességében csökken a koronavírus halálos áldozatainak a száma:

a múlt héten hét százalékkal kevesebben vesztették életüket a koronavírus miatt.

Az oltási kampány ellenére is berobbant a járvány – írja az ABC News.

Már kora ősszel rendelkezésre állhat a koronavírus elleni védőoltás az Egyesült Államokban a 12 és 15 év közötti fiatalok számára. Az oltásokat valószínűleg a gyermekorvosok fogják beadni – mondta Andy Slavitt, a Fehér Ház vezető Covid−19-tanácsadója.

Az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszeripari vállalatok március végén jelentették be, hogy klinikai vizsgálati eredményeik kimutatták, hogy

A VAKCINÁJUK HATÉKONYSÁGA 100 SZÁZALÉKOS A 12 ÉS 15 ÉV KÖZÖTTI GYERMEKEK KÖRÉBEN.

 

A vállalatok pénteken kérték az általuk gyártott oltás engedélyezésének kiterjesztését az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hivatalától (FDA), amely eddig a 16 évnél idősebbek beoltását hagyta jóvá ezzel a vakcinával.

Magas hatékonysággal rendelkező, koronavírus elleni vakcinák esetében is előfordulhat, hogy a beoltott személy később mégis megbetegszik, de ebben az esetben tipikusan nagyon enyhe vagy éppen tünetmentes megbetegedés alakul ki.

A Washington államban 1,2 millió ember adatait elemző kutatás mindössze 102 ilyen, oltás mellett bekövetkező megbetegedést talált, ami az oltottak kevesebb mint 0,01 százalékát jelentette.

Legtöbben enyhe tüneteket tapasztaltak, nyolcan kerültek kórházba, és kettejük esetében vizsgálják azt is, hogy a megbetegedés halálos kimeneteléért a koronavírus felelt-e kizárólagosan.