Koronavírus: brutális számok érkeztek Spanyolországból

0

Vasárnap átlépte a 126 ezret a koronavírussal fertőzöttek száma Spanyolországban. A 42 milliós ország ezzel megelőzte az eddig legtöbb fertőzést regisztrált Olaszországot, ahol ez a szám valamivel 125 ezer alatt van.

A halottak számában ugyan még mindig Olaszország vezet 15 362 áldozattal, de Spanyolország aggasztóan közelíti meg vasárnapra 11 947 ember vesztette életét.

OLASZORSZÁGBAN VASÁRNAP 4805, SPANYOLORSZÁGBAN VISZONT 6969 ÚJ ESETET REGISZTRÁLTAK.

Olaszországban a gyógyultak száma 20 996 A belügyminisztérium adatai szerint az országos kijárási korlátozás március 11-i bevezetése óta 4,6 millió ellenőrzést végeztek, és több mint 173 ezer embert jelentettek fel, mivel indokolatlanul tartózkodott az utcán. Az egészségügyi hatóságok továbbra is hangsúlyozzák, hogy az óvintézkedések április 13-ig tartó meghosszabbítása után sem várható teljes feloldásuk.

Az olasz adatok ismeretében halvány reményre adhat okot, hogy a betegség megjelenése óta először csökkent az intenzíven lévők száma.

Spanyolországban a gyógyultak száma 34 219. Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy a kormány a három hete tartó szükségállapot újabb kéthetes meghosszabbítását kezdeményezi a parlamentnél.

– írta az MTI.