Koronavírus: Egyre több az új fertőzött Magyarországon is, egyre közelebb a hatodik hullám

Egyre jobban kezd felfutni az új hullám, érdemes elgondolkodni zárt térben a maszkhasználaton.

Más országokhoz hasonlóan sajnos nálunk is romlani kezdtek újra a covidadatok, de más országokhoz egyáltalán nem hasonlóan nálunk továbbra is az adatok visszatartását tartja a káoszkormány a vírus elleni harc legfőbb eszközének.

Így megint csak heti adatokból tudunk tájékozódni.

A beoltottak száma 6 412 386, közülük 6 199 431-en a második, 3 885 874-en a harmadik, 307 965-en pedig már a koronavírus elleni negyedik oltást is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

  • Új fertőzöttek száma az előző héten: 8036 (a megelőző hetihez képest: +3373)
  • Új tesztek száma az előző héten: Titkolják
  • Új halálos áldozatok száma az előző héten: 35 (a megelőző hetihez képest +21)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 628 (a megelőző heti adatokhoz képest +140)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma:  16 (a megelőző heti adathoz képest +6)

A kórházi oltópontokra továbbra is csak pénteken 14 és 19 óra között lehet menni időpontfoglalással vagy akár a nélkül is. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól. Hangsúlyozták, hogy a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

Jön az új járványhullám, és nem tudjuk, milyen lesz. A legfontosabb tehát a felkészülés és óvatosság, mindenki vegye fel a harmadik oltást, az idős vagy egyéb veszélyeztetett csoportokba tartozók a negyediket is, és zárt terekben kezdjünk el mihamarabb maszkot hordani

– mondta a múlt héten Kemenesi Gábor virológus a 24.hu-nak.