Koronavírus fertőzött lett Rétvári Bence államtitkár is

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára elkapta a koronavírust – értesült az Index.

A politikus budapesti házán meg is jelent az a hatósági felirat, amely szerint tilos a belepés, az épületben járványügyi megfigyelés alatt álló személy tartózkodik.

A hírt Rétvári Bence fertőzöttségéről először szerda este 20:17-kor a Magyar Nemzet tette közzé néhány órával azután, hogy telefonon megkérdeztük az államtitkár sajtófőnökét, mi a helyzet a ház kapujára felragasztott hatósági figyelmeztetéssel. A sajtófőnök e-mailen kérte a kérdéseinket, választ ezekre azonban nem kaptunk tőle.

A Magyar Nemzet a kissé enigmatikus „Rétvári Bence gyógyul” című, szerzőmegjelölés nélküli cikkében azt írja, hogy az államtitkár egészségi állapota kielégítő, egyedül

A LEVERTSÉG JELENTKEZETT NÁLA TÜNETKÉNT, AZÓTA PEDIG, HOGY A KORONAVÍRUSTESZTJE POZITÍV LETT, OTTHON DOLGOZIK ÉS GYÓGYUL.

 

Utóbbi – fűzhetjük hozzá – annak fényében meglepő, hogy  egy Facebook-bejegyzés helymeghatározása szerint az államtitkár szerda reggel fél tíz után a Pest megyei Letkésen tartózkodott. A településen az Orbán-kormány 1,3 millió forinttal támogatja a szociális tűzifa-vásárlást – adta hírül a politikus.

 

 

Rétvári Bence egyébként éppen szerdán posztolta azt is, hogy

Magyarország sikeresen védekezik a koronavírus-járvány hullámaival szemben, ami az éves halálozási adatok összevetéséből is látszik. Míg más országokban tavalyhoz képest idén jelentősen növekedtek az összesített halálozási adatok, addig nálunk nemcsak a nagyarányú növekedés maradt el, de csökkentek is a számok. Vigyázzunk egymásra!