Koronavírus: Hétfőtől ismét teljesen lezárják Olaszországot

Az új koronavírus-járvány rendkívül erőteljes terjedése miatt hétfőtől zárlatot rendelnek el Olaszországban Szardínia és Szicília szigetét kivéve – értesült az olasz Rai News.

A járványhelyzetet felügyelő egészségügyi bizottságtól (Cts) szolgáltatott adatok szerint a kór terjedését mutató reprodukciós ráta az egész országban jóval túllépte a veszélyességi küszöbnek tartott egyes értéket.

zárlat a vendéglátás és a kereskedelem leállítását jelenti, kivéve az élelmiszerboltokat és más alapvető cikkeket áruló üzleteket, az iskolák ismét átállnak távoktatásra.

Túllépte a százezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Olaszországban.

 

TILOS A VÁROSOK, TELEPÜLÉSEK KÖZÖTTI KÖZLEKEDÉS, ÉS A LAKÓHELYET IS CSAK ENGEDÉLLYEL LEHET ELHAGYNI.

Az érintett városok:

Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Lombardia, Marche, Piemonte, Puglia, Veneto, Trento.

 

A sajtónak nyilatkozó szakértők és tartományi vezetők biztosra vették a teljes zárlat elrendelését, a kormány pénteken jelenti be végleges döntését a karantén mértékéről.

A vírusmutációk okozta harmadik járványhullámban a kórházak telítettsége az ország minden tartományában ismét átlépte a kritikus küszöbnek tartott harminc százalékos átlagot.

A jelenlegi szigorító intézkedések érvényben maradnak, ezek a maszk viselése országosan, a távolságtartás és a fertőtlenítés.