Koronavírus: Ismét nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Olaszországban és a halálozás is emelkedik

0

Ismét nőtt az elmúlt 24 órában a koronavírussal igazoltan fertőzött új paciensek és a halálesetek száma Olaszországban – írja az MTI.

Az olasz Polgári Védelmi Hivatal legfrissebb, csütörtök esti adati szerint egy nap alatt a Covid-19 járvány okozta szövődményekbe újabb 610 ember halt meg, míg előző nap 542. Az összes haláleset száma – február 21. -, a járvány kezdete óta 18 279-re nőtt. Az új igazolt fertőzöttek száma – a haláleseteket és a gyógyultakat is beszámítva – csütörtök estig 4020-re emelkedett az előző napi 3836-ról, így a járvány kezdete óta összesen 143 626 embert fertőzött meg a SARS-CoV-2 nevű vírus. A gyógyultak száma 28 470 volt az előző napi 26 491 után.

Eközben száz fölé nőtt Olaszországban a koronavírus miatt meghalt orvosok száma, jelentette az egyik egészségügyi szakszervezet, az FNOMCeO. Elemzők szerint az olasz egészségügyi dolgozók tíz százaléka megfertőződött koronavírussal.

„A Covid-19 miatt meghalt orvosok száma már száz, sőt sajnálatosan százegy ebben a pillanatban ”– közölte a FNOMCeO szóvivője az AFP-nek. A statisztikában nemcsak az aktív orvosok, hanem a járvány miatt újra aktivizálódott, korábban nyugdíjazott doktorok is szerepelnek. Rajtuk kívül körülbelül 30 nővér és ápoló is életét vesztette.

A legtöbb egészségügyi dolgozó az olasz gócpontnak számító Lombardiában halt meg, de más tartományokból, Campaniából, Szicíliából, Pugliából is jelentettek áldozatokat.

Az ISS egészségügyi intézet statisztikája 13 121 egészségügyi dolgozó fertőződött meg Olaszországban. Ez nagyjából az összes fertőzött tíz százaléka.