Koronavírus: meghalt 4 fertőzött beteg és 525-re nőtt a betegek száma Magyarországon

0

Újabb 4 ember vesztette életét Magyarországon koronavírus-fertőzésben. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, írja a koronavirus.gov.hu. A kormányzati oldal tájékoztatása szerint a négy elhunyt személy mindegyike krónikus betegséggel küzdő idős beteg volt, valamennyien szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedtek. A közzétett adatok szerint egy 86 és egy 67 éves nő, valamint egy 66 és egy 91 éves férfi halt meg.

Szerdáig újabb személyeknél igazolták a koronavírus-fertőzés jelenlétét, ezzel 525-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma Magyarországon, 40-en pedig meggyógyultak.

A koronavírus-járvány március 4-én érte el Magyarországot, a kormány március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet, majd március 16-án lezárták a határokat, betiltották a rendezvényeket, bezártak a mozik és szórakozóhelyek, korlátozták az üzletek 15 óra utáni nyitvatartását.

Március 28-tól, szombattól, kéthetes, április 11-ig tartó kijárási korlátozás lépett életbe az ország egész területén: csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakóhelyeket, tartózkodási helyeket.