Koronavírus: meghalt a harmadik fertőzött Olaszországban!

0

Háromra nőtt vasárnap a vuhani koronavírus halálos áldozatainak száma Olaszországban. Erről Giulio Gallera, Lombardia régió közigazgatási vezetője nyilatkozott vasárnap délután.

Észak-Olaszországban péntek óta több mint 130 megbetegedést regisztráltak, közülük hárman vesztették életüket.

Mindhárman idős rákbetegek voltak, a legutóbbi áldozat Milánó közelében, Crema városában élt.

Katonákkal körbezárt 50 ezer ember, bezárt iskolák, beszüntetett vasútközlekedés – kezd komolyodni a helyzet Olaszországban. Az érintett területtől nem messze ugyanakkor szinte semmi jele az aggodalomnak

Kezd elszabadulni a koronavírus Észak-Olaszországban

Terjed a kínai Vuhanból indult koronavírus Európában is, főként Olaszországban. Egyre durvább a hatóságok reakciója, a konzuli szolgálat azt javasolja, a turisták alaposan fontolják meg utazásaikat.

Korábban ismeretlen koronavírus miatt tört ki járvány Kína hatodik legnépesebb városában, a 10 millió fős Vuhanban. Az azóta a világ mind több országában felbukkanó, tüdőgyulladással járó megbetegedés néhány hét alatt ezernél is több halálos áldozatot szedett.

A Milánóhoz közeli Lodinál 50 ezer ember van karanténban, bezárták az üzleteket, az iskolákat, az irodákat, mindent. Nem közlekednek a vonatok és leállították a helyi tömegközlekedést is. A lakosokat arra kérték ne csoportosuljanak, ha tehetik, maradjanak otthon. Hogy ez biztosan így legyen, az olasz fegyveres erők katonái már megérkeztek a helyszínre, és lezárták a kijelölt térségbe bevezető utakat. Senki sem hagyhatja el a területet, és senki sem léphet be oda.

A hvg.hu egyik olvasója azt írta, hogy „én nagyjából 50 kilométerre élek onnan, itt nincs karantén. Milánó környékén szabadon lehet mozogni. Az emberek félnek egy kicsit, de nincs pánik, nem hordanak például szájmaszkot.

Figyeljük a híreket, és haladunk előre, nem gondolva a vírusra

– tette hozzá.

Közben Lombardiában bejelentették, hogy vasárnap este 18-tól minden szórakozóhelyet bezárnak, az éttermek nyitva maradhatnak.