Koronavírus: nemzetközi körkép

0

Németországban 6714 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és ezer fölé emelkedett a koronavírussal fertőzött halálos áldozatok száma – írja a BBC.

A Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) adatai szerint az elmúlt 24 órában 145 új olyan halálesetet jelentettek, amikor az elhunyt koronavírus-fertőzött volt.

Az amerikai Johns Hopkins University szerint ugyanakkor a fertőzöttek valós száma már 85 ezer körüli lehet Németországban. Ha ez igaz, az azt jelentené, hogy a német fertőzöttek száma már meghaladja a kínai hivatalos fertőzöttek számát. A Worldometers oldalon gyűjtött adatok szerint Németországban több mint 22 ezer gyógyult van.

A DPA hírügynökség szerint továbbra is Bajorországban a legmagasabb a fertőzöttek száma, ott százezer lakosra több mint 146 regisztrált fertőzött jut.

Spanyolországban pénteken már második napja kilencszáz felett van az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint. Az elmúlt nap során 932-en veszítették életüket, ezzel 10 935-re emelkedett a koronavírusos megbetegedésben elhunytak száma.

AZ AZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA ITT 7472-VEL NŐTT, ÉS ÖSSZESSÉGÉBEN ELÉRTE A 117 710-ET.

A spanyol kórházakba 2524-en kerültek az elmúlt 24 órában, a járvány január végi kezdete óta pedig összesen 56 637 pácienst láttak el a fertőzés miatt. Az intenzív osztályokon ápolt betegek száma 324-gyel emelkedett egy nap alatt, összességében 6416-ra. A fertőzöttek közül 3777 embert nyilvánítottak egészségesnek, a koronavírus-fertőzöttek közül eddig 30 513-an gyógyultak meg – derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium által közzétett adatokból.

A legtöbb, 34 188 esetet továbbra is a madridi tartományban szűrték ki, egy nap alatt 2003 újabb fertőzöttet azonosítottak, írja az MTI. A halálos áldozatok száma a 6,5 millió lakosú autonóm közösségben 4483, a gyógyultaké 13 850.

Az utóbbi napokban napi 70-80 ezer új koronavírus fertőzöttet regisztráltak a hatóságok világszerte, így csütörtök éjjelre átlépte a kerek 1 millió főt a számuk, és sajnos a halálozásban is túl vagyunk már a kerek 50 ezer fős számon, ahogy a kigyógyultakéban is (200 ezer felett).

Amerikában továbbra is rohamtempóban terjed a járvány, Olaszországban egyelőre csak stagnál az új esetszám és a halálozás, idehaza 38 új fertőzöttet azonosítottak, így nem gyorsult tovább a járvány, de ezzel együtt is már 623 fertőzöttnél járunk és közben az elhunytak száma 5-tel 26-ra emelkedett. Idehaza egyébként a gazdasági szereplők várják a kormány jövő hétre beharangozott válságkezelő intézkedéscsomagját.