Koronavírus: Olaszországban is találtak indiai triplamutáns vírust

Bassano del Grappa városában azonosították a mutációt egy indiai származású apánál és lányánál.

 

Az északkelet-olaszországi Veneto tartományban is azonosították az új típusú koronavírus indiai variánsát – közölte a régió elnöke.

Luca Zaia elmondta, hogy Bassano del Grappa városában jelent meg az új vírusmutáció, egy indiai származású apánál és lányánál azonosították. A kormányzó megjegyezte, hogy a tartományban tavaly február óta már tucatnyi variánst azonosítottak.

Zaia hangsúlyozta, hogy a “járvány meg nem ért véget”, és kiemelt figyelmet kért a tartományban élőktől. Az elnök bejelentette, hogy júniusra be akarják fejezni a hatvanas éveikben járók oltását, és addigra már az ötvenesek nagy részének is be akarják adni a vakcinát.

Az olaszok 21 százaléka kapta már meg a koronavírus elleni oltás első dózisát. A gócpontként ismert, tízmilliós Lombardia tartomány bejelentette, hogy nem használja tovább az AstraZeneca-vakcinát, kivéve azok esetében, akiknek még ebből az oltóanyagból második adagot is kapniuk kell.

Az india mutáció már Angliában, Oroszországban is terjed, és már Svájcban is kimutatták, Magyarországon még nincs jelen.

Koronavírus – Indiai mutáns