Körözés: Belecsapódott a munkaterületbe a közveszélyes Renault-sofőr az M0-son, majd tolatva lelépett a helyszínről, de videóra vették

0

A közútkezelő friss videója remekül illusztrálja, micsoda közveszélyes félkegyelműekkel kell nap mint nap együtt autóznunk.

A filmet az M0-as gyűrű szigetszentmiklósi szakaszán forgatták, ahol az elmúlt napok esőzései után a közútkezelő emberei az elválasztó sáv vízelvezetőjét tisztogatták, értelemszerűen a belső sávot elfoglalva.

A munkálatokra két kilométerrel korábban villogó tábla figyelmeztetett, aztán helyeztek el terelőkúpokat is, a munkaterület elejét pedig egy teherautó mögé kapcsolt “ütközési energiaelnyelő berendezés”, vagyis egy marha nagy párnaszerűség védte.

Hősünk vagy nem vette észre a jelzéseket vagy nem törődött velük, így a helyszínt a belső sávban, nagy sebességgel közelítette meg, hogy az utolsó métereken vegye észre, hová fog mindjárt behajtani. Mielőtt becsapódott volna az ütközéselnyelő párnába, bekapcsolta a vészvillogót.

A csattanás után viszont úgy szállt ki, hogy kikapcsolta azt és láthatósági mellényt sem húzott.

Mivel a teherautónál nem talált senkit – annak sofőrje is a munkaterületen dolgozott – fogta magát tolatott egy kicsit, majd az orrát a forgalomba dugva továbbhajtott.

Az autóra nemzetközi körözést adott ki az ORFK Közlekedésrendészeti Osztály.

Íme a videó:

 

 

kép. police.hu

 

(MTI)