Korózs Lajos: Az emberek már október előtt is érezték a pénztárcájukon az élelmiszerárak akár két számjegyű emelkedését – reagálás Gulyás Gergely kijelentésére

Gulyás Gergely szerint az élelmiszeriparban október közepéig még semmilyen infláció nem volt tapasztalható, ez azonban hazugság, reagált a kijelentésekre Korózs Lajos, az MSZP parlamenti képviselője.
Az egyes élelmiszerek áremelkedése ugyanis már jóval előbb elkezdődött, ami azt eredményezte, hogy a privatbankar.hu által vizsgált üzletekben 2022 januárjában a margarin 60, az étolaj 41, a liszt pedig 43 százalékkal kerül többe, mint egy évvel korábban.

Amíg az emberek már október előtt is érezték a pénztárcájukon az alapvető élelmiszerek akár két számjegyű emelkedését, addig a Fidesznek az csak a választások előtt alig 3 hónappal vált érzékelhetővé.

Az üzletekben brutális drágaság tombol, soha nem volt ilyen gyenge a forint, elértéktelenednek a fizetések, a nyugdíjak és a családtámogatások is.

A választás előtt hitelből kiszórt egyszeri juttatások hamar elfogynak ilyen árak mellett, utána pedig továbbra is marad a drágaság és a nélkülözés milliók számára.

Ez a magyar valóság, azonban a Fidesz ilyen körülmények között továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal.

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért a kormányváltást követően az Egységben Magyarországért 5 százalékra fogja csökkenteni az alapvető élelmiszerek áfáját!

 

Via. MTI