Korózs Lajos lerántotta a leplet Győrben!

0

Korózs Lajos MSZP-s politikus Pollreisz Balázzsal, az ellenzéki polgármesterjelölttel kampányolt Győrben egy közös sajtótájékoztatón, ahol Korózs azt állította, hogy csak két olyan orvos dolgozik a kórházban, aki rákbetegek gyógyításával foglalkozik.

https://www.youtube.com/watch?v=4NXNycyovCM&feature=emb_title

Elmondása szerint a két orvos közül egy szintén rákbeteg.

Kettőjük közül az egyik szintén rákbeteg, és hogyha ő maga onkológiai kezelésre szorul, akkor az általa ellátott betegek sajnos nem kapják meg azokat a kezeléseket, amelyekre szükségük lenne
– mondta a szocialista parlamenti képviselő. Az erről készült videófelvételt azóta letörölték Facebookról, de a kormánypárti PestiSrácok.hu lementette a videót.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház közleményben reagált az elhangzottakra. Leszögezték, hogy súlyos hozzá nem értésnek tűnik azt gondolni, hogy „a daganatos betegeket nem szakmai teamek látják el”. Állításuk szerint az onkológiai osztályon a törvényben előírtnál jóval több onkológus szakorvos dolgozik, az onkológiai betegek ellátásával pedig 25 szakterület mintegy 100 orvosa foglalkozik az intézményben.

„Visszautasítjuk, hogy az intézmény bármelyik munkatársának egészségi állapotáról személyiségi és betegjogokat sértő megállapítás közbeszéd tárgya legyen. Mindez alapjogokat sért és nem releváns az intézmény ellátási tevékenysége szempontjából”

– írták.