Korózs Lajos: Még egy mutyi az év végére, ami botrányos!

0

Az MVM-mel végrehajtatott legújabb akcióval az év utolsó hónapjaiban még milliárdokat lop el a magyar adófizetők pénzéből a korrupt maffia-kormány. Az MSZP azonban lép: január 10-ére leleplezi az újabb bűntettet – erről beszélt a szocialista Korózs Lajos hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorának évzáró interjújában.

„Rossz üzlet a magyar adófizetőknek”

– mondta Korózs Lajos, az MSZP Országgyűlési képviselője, a Népjóléti bizottság elnöke, reflektálva arra, hogy a kormány parancsára az állami tulajdonban lévő MVM elkezdi finanszírozni a Mészárosék által veszteségessé tett Mátrai Erőművet.

„Tudni kell, hogy előzőleg az RWE, Európa egyik legnagyobb energetikai cége volt a tulajdonosa a Mátrai Erőműnek.”

A képviselő elmondta, hogy még az előző tulajdonos által képzett környezetvédelmi alapból vettek ki a fideszes maffiózók az osztalékot, mielőtt veszteségessé tették a vállalatot.

„Több mint 10 milliárdos osztalékot vettek ki úgy, hogy veszteségessé tették a céget, pedig előtte mindig nyereséges volt”

– mondta Korózs Magyarország (Paks után) második legnagyobb erőművéről, amelyet a kormány minden jel szerint felszólítással vetetett meg az állami tulajdonban álló MVM vezérigazgatójával.

„A sajtóban megjelent információk szerint is feltételezzük, hogy a vétellel megkerülték az MVM igazgatótanácsát. Azzal, hogy az állam megvette az erőművet, tulajdonos lett Mészárosék egyéb, a területen működő cégeiben is”

– mutatott rá a képviselő arra, hogy az üzlet kapcsán a magyar adófizető januártól ezeket is finanszírozhatja majd, tehát további milliárdokat lopnak majd ki a zsebünkből minden hónapban.

„11 kérdésem van beadva a minisztériumhoz. Van még rá 10 napjuk, hogy megválaszolják”

– ezzel pedig az újév elejére az MSZP le fogja rántani a leplet a kormányról, mondta el Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője.