Korózs Lajos: Megvan a szükséges támogatás, kezdeményezzük a járvány miatt hozott intézkedéseket vizsgáló bizottság felállítását

0

Megvan a megfelelő arányú támogatás az MSZP által kezdeményezett a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos kormányzati döntéseket vizsgáló bizottság létrehozását célzó indítványhoz, írja az MSZP sajtóirodája.

A helyzet pontos értékelése nemcsak a jelenlegi veszélyhelyzet lezárása miatt fontos, hanem azért is, hogy az ország felkészültebb legyen a jövőbeli hasonló járványok esetén, ideértve a koronavírus lehetséges második hullámát is.

Az elmúlt hónapokban több hibás döntés és több egymásnak ellentmondó nyilatkozat is született az egészségügy területén, amelyeknek a következményeivel el kell számolni. Az alapellátás részleges leállítása, a kórházi ágyak felszabadítása, a kórházak gócponttá válása egyaránt súlyos kérdéseket vetnek fel, amelyeket tisztázni kell.

Korábban a Fidesz még megakadályozta azt is, hogy a Népjóléti bizottságban az eszközbeszerzésekkel kapcsolatos kérdések napirendre kerüljenek, most azonban, hogy a kormányzat részéről elhangzottak a konkrét számok a lélegeztetőgépek ügyében, ezért itt az ideje tisztázni, hogy pontosan mire is jutottak a miniszterelnök fürkészei és portyázói.

Az MSZP úgy gondolja, hogy a vizsgálóbizottság munkája hozzájárulhat a jövőbeli kihívások sikeresebb kezeléséhez, amivel több emberi életet lehetne megmenteni. Ennek a célnak az elérésére a Fidesz nem mondhat nemet, ezért elvárjuk a kormánypárti 133 bátor ember támogatását a testület felállításához.