Kósa Lajos, alias Mr 20% 82 édesanyja disznókba fektet.

0

A ma 82 éves asszony egykor védőnőként és bölcsődevezetőként dolgozott, úgyhogy “szakmában” maradt.

Mr 20% nagyot húzott!

Nem tudni milyen forrásból, de egyre nő Kósa Lajos rokonainak vállalkozás-birodalma. A miniszter egészségügyi nyugdíjas édesanyja tavalyelőtt egy mátészalkai sertéstelep felét vette meg.

Sajátos rokoni találkozó színtere volt 2015 nyarán a Parlamenttől macskaugrásnyira lévő Hold utca egy műemlék jellegű, szecessziós lakóházának első emeletén egy ügyvédi iroda. A házigazda, Fiák István ügyvéd Kósa Lajos három rokonát fogadta: a politikus édesanyjához, Kósa Lajosné Bacskó Katalinhoz a család egy távolabbi ágának két mátészalkai tagja, a mezőgazdász Szilágyi János fiai, Balázs és Gábor csatlakoztak.

Az alkalom arra szolgált, hogy elintézzék a közös cégük ügyeit, Kósáné ugyanis a nagyobbik testvértől nemrégiben megvette a Méker Kft. nevű, főtevékenységként sertéstenyésztéssel foglalkozó cég fele üzletrészét. Hogy a ma 82 éves Kósáné mitől kezdett hirtelen érdeklődni a disznótenyésztés iránt, az rejtély: nyugdíjazását megelőzően védőnőként, majd bölcsődei vezetőként dolgozott.

A sertéstenyésztő vállalat számláján a nyilvánosság előtt ismeretlen forrásból tűnt fel 47 millió forint. A pénz eredetéről csak annyit mondott az egyik tulajdonos, hogy erről nem beszélhet.Horváth István fideszes képviselő  Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter egyik államtitkára. Horváth eddig a kormány sertésprogramjának felügyelője volt. Na így  már egyre büdösebb a dolog. Megpróbálják Fideszen belül megoldani a pénzek eltüntetését és ehhez szállt be Kósa 82 éves édesanyja. Talán arra gondolván, hogy mire bukik a cég és börtönbe kell menni valakinek, egy bíró sem fog egy öreg nénit börtönbe csukatni.  Mások az illegális pénzüket offshore számlákra rakják. Úgy tűnik Kósa Lajos lemaradt erről a tanfolyamról…és disznónak álcázza a pénzét.