Kósa Lajos túlórázzon 400 órát az édesanyja sertéstelepén! – üzenték Debrecenben

0

Demonstrációt tartottak szombaton Debrecenben is a Kósa Lajos nevével fémjelzett, az ellenzék által csak rabszolgatörvénynek nevezett törvénymódosítás elfogadása ellen. Szerkesztőségünk tagjai igazoltan hiányoztak a tüntetésről, abban az időpontban ugyanis a DVSC bajnokit vívott a Nagyerdei Stadionban, de a merce.hu baloldali portál rögzítette az eseményt, így szerencsére semmiről sem maradtunk le. A felvételből a következő derül ki:

  • Az Ady Parkban körülbelül 1750-nel kevesebben voltak, mint a Loki-Honvédon, hogy kifejezzék elégedetlenségüket a várhatóan szerdán parlamenti végszavazásra bocsátandó tervezet ellen
  • Kósa Lajos soha nem volt szalagmunkás, soha nem húzta az igát az irodában egy multinál – mondta Murguly Mátyás, az LMP helyi embere
  • Kedves Kósa Lajos, menjen el az édesanyjának kimutyizott sertéstelepre, dolgozzon 30 napból 29-et, és próbáljon eltartani belőle egy családot! – így Rutz Tamás, a tüntetés szervezője.
  • A momentumos Mándi László tágabb kontextusba helyezte a rabszolgatörvény kérdését, és arról beszélt, hogy a kormány újabb és újabb bőrt akar lehúzni az emberekről, és a társadalmat olyan arculcsapások érik sorozatban, mint a CEU elüldözése, az MTA megtámadása, és ebbe sorba illeszthető a dolgozók kizsigerelése is.
  • Ha elfogadják a törvényt, januárban újra visszajövünk, lemegyünk a Fidesz-irodához, követeléseket fogunk átadni, és nem telefonokkal fogunk világítani! – ezt üzente a végén Rutz Tamás.

 

 

 

 

Forrás: civishir.hu