Kósa Lajos: “várom az ítéletet!”

Ez egy folyamatban lévő bírósági ügy.

Ezt válaszolta Kósa Lajos az RTL Klub riporterének, amikor arról kérdezte őt, mit gondolt akkor, amikor köszönettel elfogadta a csalással vádolt csengeri örökösnőtől az egyik legnagyobb francia bank részvényeinek negyedét.

Kósa ezután arról beszélt, nem kíván nyilatkozni az ügyben, majd közölte, bármit kérdeznek tőle, csak azt mondhatja,

várom a bíróság ítéletét.

A Blikk kedden írta meg, a birtokába került ajándékozási szerződés szerint a fideszes képviselővel a csengeri örökösnő, Sz. Gáborné elhitette, hogy övé egy nagy francia bank 99 százalékos részesedése, amiből 24,09 százalékot neki ajándékozna. Kósa az ajándékot „köszönettel elfogadta” a szélhámosnőtől, aki felajánlotta neki egy svájci repülőcég osztalékjövedelmének öt százalékát is öt évig. A politikus azt is köszönettel elfogadta.

E közben a DK a szürreális javaslatát a fideszes politikus szürreális történetével magyarázza.

Varga Zoltán arra reagált, hogy a Blikk birtokába került szerződés szerint a fideszes politikus örömmel fogadta a csengeri örökösként elhíresült szélhámos ajándékát, abban a hitben, hogy jelentős részesedése lett az egyik legnagyobb francia bankban.

Ezért „a Demokratikus Koalíció követeli, hogy Kósa Lajost az ország érdekében vessék alá intelligenciatesztnek!”

A gyanús szerződés alapján Európa egyik leggazdagabb embere lett volna.

Varga Zoltán érvelése szerint ugyanis roppant aggasztó, ha egy olyan ember lehet Magyarországon kormánytag (Kósa Lajos nem az – a szerk.),

akinek a kapzsiság annyira elborítja az agyát, hogy gyakorlatilag bármit aláír, ami nem szalad el, mert a magyar emberek nagyon nem ilyen, miniszternek nevezett balekokat érdemelnek.

A DK szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye annyiban mindenképpen sántít, hogy Kósa Lajos régóta nem kormánytag, noha rövid ideig valóban tárca nélküli miniszterként irányította a megyei jogú városok fejlesztését, a Modern Városok Program végrehajtását, illetve a feltételezett balekságot is kiterjeszti több miniszterre.