Köszönjük Fidesz, kösz Viktor! Takarodjatok haza! – acélbetétes bakanccsal rúgták a pécsi egyetem diákjait, mert nem magyarul beszéltek egymással

0

Vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség két fiatallal szemben, akik származásuk miatt vertek meg két arab egyetemistát 2018 augusztusában Pécsett.

A két jemeni állampolgár Pécsett és Szegeden tanul. Az esetnél Pécsett, egy üzletközpont előtt mentek el, miközben arab nyelven beszélgettek. Ezt meghallotta a két fiatal vádlott is, akik a barátaikkal ültek az üzletház előtti padokon.

– Migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!

– kiabált oda egyikük a két jemeninek, akik ezt számon kérték a társaságtól. A két elkövető erre szidni kezdte őket, majd utánuk mentek. Mikor utolérték őket, egyikük elkezdte rángatni, majd a járdára lökte az egyik jemeni egyetemistát, akinek végül sikerült elszaladnia. Ezután egyedül maradt társa következett, akit lökdöstek, majd acélbetétes bakanccsal többször megrúgták. Közben folyamatosan a származása miatt sértegették. Végül neki is sikerült elmenekülnie.

A két vádlott a külföldi diákokat származásuk miatt bántalmazta, így a cselekményük a súlyos testi sértés bűntett kísérlete mellett a közösség tagja elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas.

MAGYARORSZÁG! ÉN ÍGY SZERETLEK!