Kovács Zoltán: a gyerekek voltak a vadászati kiállítás legfontosabb célközönsége

A gyerekek a vadászati világkiállítás programsorozatának legfontosabb célközönségét jelentik – mondta a közmédiának Kovács Zoltán, az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos pénteken a Somogy megyei Kaszói Kirándulóközpontban, az emlékpark és az Erdei Muzsika zeneszínpad avatásakor.

A kormánybiztos, aki ma rettentő tömeggel találkozott a kiállításon, hangsúlyozta: a programsorozat egészében és a központi kiállításnál is külön figyeltek arra, hogy mindenben maximálisan megfeleljenek a szakmai elvárásoknak, de egyúttal a laikusok számára is élvezhetők legyenek a programok.

Kovács Zoltán elmondta, hogy

eddig több mint 53 ezer diák regisztrált a Hungexpo programjainak meglátogatására, és ebben nincsenek benne a vidéki helyszínek.

Felhívta ugyanakkor a figyelmet a vidéki programsorozat fontosságára. Mint fogalmazott, “a szívét-lelkét a programnak a vidéki programsorozat is jelenti”.

A kormánybiztos hozzátette, hogy a somogyi konzorciumnak – amelynek Kaszó is része – nagyon sok, a gyermekeknek és a családoknak szóló programja van.

A vidéki helyszíneken a komplexitás és az összetettség magától adott; aki például ellátogat Kaszóra, láthat és akár simogathat állatokat, felülhet a kisvasútra, a tanösvényeken pedig megismerkedhet az erdőhöz kapcsolódó tudással

– fejtette ki Kovács Zoltán.

 

Forrás: MTI