Kovács Zoltán megint szégyent hoz az országra

0

Kovács Zoltán személyes levélben szólít fel bocsánatkérésre külföldi kutatókat, amiért kétségbe vonták a magyar demokráciát az elmúlt időszakban, leginkább a rendkívüli jogrend bevezetése miatt – írja az Index. A magyar politikát harminc éve kutató Heino Nyyssönen a magyar nagykövetségtől kapta meg a nemzetközi kommunikációs államtitkár magyar nép nevében írt levelét, melyben Kovács kifogásolta, hogy a finn politológus lediktatúrázta Magyarországot.

Kovács levelében felkínálta a lehetőséget a finn kutatónak, hogy bocsánatot kérjen:

Minthogy az állítása alaptalannak bizonyult, fel szeretném kínálni a lehetőséget, hogy bocsánatot kérjen. A bocsánatkérés nem csak Magyarország megválasztott kormányának jár, de a magyarok nagy többségének is, akik az elmúlt hónapokban párthovatartozástól függetlenül fejezték ki támogatásukat a kormány intézkedései iránt, és példaértékű egységet és elhivatottságot mutattak a betartásukban

– írja Kovács levelében, melyet az Index megszerzett. Heino Nyyssönen úgy tudja, hogy Kovács egy másik finn kutatót is bocsánatkérésre szólított fel, egy osztrák újságíró pedig a Twitteren tette közzé, hogy a bécsi magyar nagykövet ugyancsak bocsánatot követel a lapjától.

Nyyssönen az Indexnek azt nyilatkozta, hogy szerinte a magyar kormányzati kritikát egy múlt heti finn rádióinterjúja válthatta ki, ebben azt mondta, hogy Magyarország Finnországból már diktatúrának tűnik.