KOVÀCS ZOLTÁN MOST A FINNEKNEK MENT NEKI.

0

Bort isznak és vizet prédikálnak – állítja ő. Az adatok kicsit mást mutatnak.
Valahogy azok az adatok, amiket nem a fidesz gyárt mindig a valóságot tükrözik.

A sokadik 2/3 után a fidesz szinte csodát tehetett volna az országgal, de ehelyett Mèszàrosok, Tiborczok jelentek meg…
Akiknél gyakorlatilag az EU-s pénzek eltűntek.
LÁSD ZALAEGERSZEG ELIOS közvilágítás.

A nemzetközi kormányszóvivő szerint a finnek bort isznak és vizet prédikálnak. Az adatok kicsit mást mutatnak.
Kovács Zoltán most a finneknek ment neki, de inkább ne tette volna.

A jelek szerint nehezen tudja megemészteni Kovács Zoltán, hogy az Európai Unió soros elnökségét betöltő finnek keményebben akarnak fellépni a jogállamiságot be nem tartó tagállamok ellen.

Helsinkinek több prioritása is van a következő fél évben, az egyik ezek közül a migráció kérdése, a másik pedig az, hogy a finn kormány az uniós források kiosztását a jogállamiság betartásához kötné.

„Párbeszédet kell kezdenünk arról, hogyan teremthető szorosabb kapcsolat az uniós támogatások megkapása és a jogállamiság tiszteletben tartása között. Célunk, hogy olyan kiegyensúlyozott és hatékony mechanizmust állítsunk működésbe, amely az uniós forrásokat a jogállamisághoz köti” – mondta az Európai Parlament plenáris ülésén Antti Rinne finn miniszterelnök.

Az Origo nem is késlekedett, már a héten cikksorozatban emlékeztette olvasóit arra, hogy Finnországban nem is olyan jó az élet, mint ahogy azt sokan gondolják. Hozzájuk csatlakozott most angol nyelvű blogján Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára, aki sajnálatosnak tartja, hogy a finnek is erre az ösvényre léptek, és a „jogállamisági ostobaságot” emlegetik.

Kovács siet emlékeztetni az olvasóit, hogy Finnország nem éppen a „jogállamiság bajnoka”.
„Bort isznak, és vizet prédikálnak” – írja a kormányszóvivő, aki több példát is felhoz ennek alátámasztására.

A finn médiapluralizmus komoly veszélyben van, mert a Sanoma termékei a médiapiac 97 százalékát lefedik.

Finnországnak nincs alkotmánybírósága, amely ellenőrzés alatt tartana a jogalkotókat.

Finnországnak nincs független igazságszolgáltatása, mert az igazságügyi miniszter javaslatára az elnök nevezi ki a bírókat.

Kovács Zoltán láthatóan csak azt felejti el, hogy attól, hogy más rendszerben élnek, mint a magyarok, a finn jogállamiság és a média helyzete is köszöni szépen, jól van, és ezt nemcsak a finnek gondolják így.

Finnország (Norvégia) után idén is a második helyen végzett azoknak az országoknak a rangsorában, ahol a legszabadabb a sajtó. A Riporterek Határok Nélkül nemzetközi szervezet listáján Magyarország egyébként a 87. helyet foglalja el.

A Freedom House jogvédő szervezet minden évben kiadott rangsorán a finnek 100-ból 100 pontot kaptak a szabadságjogokat értékelő listán

Sőt, Finnország a harmadik legjobb ország a világon, ahol élni lehet.

Szeretlek Egerszeg/facebook