Kovács Zoltán: továbbra is kétkulacsos játékot játszik a kormány Brüsszelben

Mind a nemzetközi, mind a belföldi politikában peregnek az események és sebesen fut az idő.

Az viszont nehezebben megválaszolható, hogy mindebben mennyit változik érdemben az a politikai nyomás, ami szűkebb s tágabb közéletünkre nehezedik a kelleténél régebben.

Erre kereste a választ Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztőjének a segítségével Németh Péter a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.

„Beállt az európai és a háborúval kapcsolatos politika. A híreket nézve új fordulatok mégsem történnek, bár apró változások mindig felbukkannak” – állapította meg Kovács Zoltán.

Részben ez is motiválja, hogy mind Varga Judit, mind Navracsics lázasan tárgyal Brüsszelben a folyósítandó pénzek megkaparintásáért. Alapvető kérdés, hogy vajon meddig kell lehajolniuk az unió előtt, hogy célt érjenek?

„Biztos vagyok benne, hogy az eddigi kétkulacsos játék zajlik, csak most már veszélyesebb” – válaszolta az ÉS főszerkesztője. Most hiába csússzák-másszák kopottra a brüsszeli szőnyegeket, „ki hisz nekik? Lenne bárki az Európai Unióban, aki elhiszi, hogy Orbán holnaptól befejezi a korrupció jogszerűsített megtűrését?”

A teljes videó itt.: Hírklikk