Kövér László: “Orbán Viktor törvényt sértett!”

0

Még júliusban reklamált Szél Bernadett a házelnöknél azért, hogy tartassa be Orbán Viktorral törvényi kötelezettségét.

A független országgyűlési képviselő szerint a miniszterelnök évek óta nem tesz eleget egy 2004-es, Magyarország uniós csatlakozásakor született törvénynek, ami előírja a mindenkori kormányfőnek, hogy az Európai Tanács ülésről be kell számolnia az Országgyűlés előtt.

Kövér László házelnök elismerte, hogy Orbán Viktor törvényt szegett, de szigor helyett inkább levelet írt a miniszterelnöknek,

“kérve a gyakorlat és a szabályozás felülvizsgálatát és azok egymáshoz igazítását.”

A felülvizsgálat megtörtént, következik az igazgítás: a 24.hu vette észre, hogy a kormánypárti képviselők által jegyzett Az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló javaslatban szerepel is.

“A Javaslat az Európai Tanács ülésének kimeneteléről szóló miniszterelnöki tájékoztatást előíró rendelkezést hatályon kívül helyezi,”

– olvasható.

Szél Bernadett a 24.hu-nak a módosítás úgy kommentálta, hogy

“tipikus fideszes megoldás: törvényesítették a törvénytelenséget. Miközben a kormány az emberektől elvárná, hogy tiszteljék a törvényt, ha a miniszterelnök nem tartja be a jogszabályt, akkor módosítják azt. Ez egy nagyon tisztességtelen játék az állampolgárokkal.”

olkt.hu