Kövér Lászlónak elment az esze: Voltaképp hadüzenetet küldött a szomszédos országoknak

Részletes a Népszava hasábjain.

Rémületes, mit művel a magyar országgyűlés elnöke! Kövér László beszédében teljesen nyíltan megüzente a környező országoknak: a Fidesz azért küzd, hogy az elcsatolt területeket visszaszerezzék!

A döbbenetes beszédet Kövér László egy csütörtöki ünnepségen mondta Cégénydányádon, ahol gróf Tisza István szobrát avatták fel. A Népszava tudósítása szerint a házelnök, miután a nemzeti hűség államférfijának nevezte Tiszát, hirtelen fordulattal kijelentette:

„A NEMZETI HŰSÉG A MAGYAR POLITIKÁBAN AZT A VÁGYAT, AKARATOT ÉS KÜZDELMET JELENTI, AMELY RÉVÉN HELYREÁLLÍTHATÓ A TÖRTÉNELMI ORSZÁG TERÜLETI EGYSÉGE,

a magyar állam önrendelkezési képessége és a szülőföldjén élő magyarság nemzeti szabadsága és összetartozása.”

Félelmetesen egyértelmű szavak ezek az egyik legfőbb közjogi méltóságtól, a Fidesz meghatározó emberétől. A „területi egység” ugyanis nem átvitt értelemben vett kifejezés, hanem szinte már közigazgatási fogalom.

A „területi egység helyreállítása” pedig világos kinyilvánítása annak, hogy Orbánék vissza akarják szerezni az elcsatolt területeket.

EZ OLYAN KIJELENTÉS, AMI HAJSZÁLNYIRA VAN A HADÜZENETTŐL!

Hiszen nehezen elképzelhető, hogy Románia, Szerbia, Ukrajna vagy Szlovákia bármikor is önszántából lemondana az egykori magyar területekről, csak hogy „helyreálljon a történelmi Magyarország területi egysége,” amiért Kövér bevallása szerint ők küzdenek.

Mindez azért is félelmetes, mert néhány hete Orbán kedvenc lapjában, a Nemzeti Sportban megjelent egy döbbenetes hirdetés, amiről mi is írtunk. A teljes újságoldalt betöltő fotón rohamozó gyalogos katonák képe volt látható a következő szöveggel: „Igazság, erő, felemelkedés. Együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét.” Alatta pedig egy internetes cím: keszüljetek.hu. A hirdetést a Fidesz-kormány által pénzelt intézet, az Alapjogokért Központ tette közzé és nagyon sokan nem értették. Kövér szavai után viszont felmerül a kérdés:

ERRE KELL KÉSZÜLNÜNK?

Mi van, ha ez nem csak Kövér túlzó hőbörgése? Mi van, ha a háborús plakátokat megjelentető, érthetetlenül fegyverkező Orbánék a szemünk előtt készülődve viszik bele az országot valami olyan őrületbe, amit ma még el sem tudunk képzelni? Jó lenne, ha erről minél többen tudnának…