Közel 200 ezren nem vették fel a második oltást Orbán Viktor hibájából!

A sokkal fertőzőképesebb delta mutáns ellen csak a magas átoltottság tudna minket megvédeni. Orbánék hiába kampányolnak elvileg az oltás mellett, ha bénán csinálják, ráadásul a senkit sem érdeklő közmédiában.

Év elején még jól álltunk az oltások beadásával, rendesen hakniztak is vele Orbánék. Azonban mostanra jól lemaradtunka kormány inkább Karácsony és Gyurcsány hazug lejáratásával próbálkozik, ahelyett, hogy az életünket védenék meg!

Orbánék százmilliókat költenek kamudumára, de szinte semennyit az oltások népszerűsítésére. Vajon tényleg ennyire nem számít a kormánynak az emberélet?

A kormány bénázásai miatt már 30 ezer magyar vesztette életét, szinte nincs olyan, aki legalább egy rokonát, ismerősét, barátját ne vesztette volna az elmúlt másfél évben. Közeledik a negyedik hullám, ráadásul a delta variáns is jelen van hazánkban. Orbánék ezzel semmit sem törődnek, gondtalanul utazgatnak, adriáznak, magánrepülővel repkednek.

A felnőtteknek beadott első dózisok számában jelenleg már csak a huszadik helyen állunk – írja a 24.hu.  A második oltások számában is lemaradtunk az Unióban.

Akik nem mennek el a második oltásra, valószínűleg úgy vélik az idejekorán kiküldött védettségi igazolvány, már elég ahhoz, hogy moziba, koncertre menjenek, akkor minek adatnák be a második oltást. Vagy a harmadikat. Pedig a teljes védettség csak akkor alakul ki, ha a megfelelő időben megkapja valaki a második adag vakcinát is. 

444 szúrta ki, hogy az adatok nem stimmelnek. A 32. héten például a koronavirus.gov.hu oldalon közölt számok alapján 8806 embernek adtak be második dózist  – eközben az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központnak (ECDC) azt az információt küldték a magyar hatóságok, hogy csak a felnőttek közül több mint húszezren kaptak második oltást. Ezek szerint hazudtak nekik? Hogy van ez?

Orbán Viktor folyamatos győzelmi jelentéseivel hamis biztonságérzetet kelt az emberekben. Döntései is összezavarják az embereket, így sokan el sem mennek a második oltásra. Nemhogy a harmadikra.

Az adatokból az is kiderül, hogy a legtöbben a túlárazott, de eredménytelen kínai vakcinából nem vették fel a második oltást.

Ráadásul a magyarok többsége áprilisban-májusban-júniusban kapta meg a második oltását, azaz október-novemberre veszítik el a legtöbben a védettségüket a vírussal szemben, amennyiben nem kérik időben a harmadik adagot.

A kormány összevissza beszélt a harmadik oltásról. Ennek az lett a következménye, hogy csekély az érdeklődés és kevesen mennek el.

Sajnos akármennyire nincs kedvünk hozzá, negyedik hullám itt lesz. Mivel értelemszerűen minden egészségügyi krízishelyzet rosszat tesz a Fidesznek a választások előtt, így teljesen elképzelhető, hogy új fokozatra kapcsolnak valóságtagadásban.