Közel félmilliárdot költött egy papíron megépült szerencsi telephelyre a kormány, de ott csak a tücskök ciripelnek

0

Összesen 447 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást folyósított az Orbán-kormány egy speciális haditechnikai logisztikai és felújító központ építésére Szerencsen, azonban a lezárt pályázat állításaival szemben semmi nem épült meg ebből – írja a 24.hu.

A kormányzati terkepter.nfu.hu szerint a beruházást 2015. november 30-án befejezték, annak státusza itt is „megvalósult”.

Az ügyet feltáró Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentést tesz, mert az elvileg vasúti rakodásra szánt telephelyen semmi nem történt. Megkeresésére a Pénzügyminisztérium jelezte, hogy immár négy éve vizsgálják a pályázatot.

A támogatást a dokumentáció szerint a Licet ’95 Kft. kapta meg, de a pályázat leírásában már Mil-Exim Kft. szerepel megvalósítóként, ráadásul egy balatonfűzfői telephellyel. A balatoni településen valóban épül egy lőpor- és lőszergyár, összesen 2,4 milliárd forintért.

A portál megkereste a cég tulajdonosát, Csala Józsefet, hogy mégis hogyan vittek át egy ilyen beruházást Balatonfűzfőre, de ő telefonon csak annyit mondott, hogy “ott volt hely”.

Szerencs fideszes polgármestere alig tudott valamit mondani a 24.hu-nak a beruházásról, noha korábban alpolgármester is volt, illetve a telep szerepelt a településfejlesztési tervek között 2016-ra és 2017-re vonatkozóan is. Annyit azonban elárult, hogy a fejlesztést

Mengyi Roland országgyűlési képviselő vitte a településre.

A csak „Voldemortként” megismert fideszes képviselő úgy szerezte hírnevét, hogy a gyanú szerint befolyással volt uniós pályázatok elbírálására, de a titkos egyeztetések során nem lehetett a „nevén nevezni”.

Forrás:https://168ora.hu/itthon/felmilliardot-koltott-egy-papiron-megepult-telephelyre-a-honvedseg-171277