Közmunkásokat képeznek át érsebésszé

0

Miután egyetlen érsebész halála után instabillá vált az akut betegellátás.

Dr. Tóth Gyula érsebész halála után a Péterfy Sándor utcai Kórház vis majort jelentett, mivel nem tudják többé ellátni a sürgős érsebészeti beavatkozásokat.

Megkeresésünkre Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter és hobbihun kijelentette:

“A szerencsétlen haláleset ellenére sincs gond a betegellátással, majd a betegek lesznek szívesek kicsit jobban vigyázni az ereikre, és akkor nem lesz baj. Nem kell annyi koleszterint enni, meg hadonászni a késsel!”

A miniszter válaszának ugyanakkor ellentmond az az értesülésünk, hogy az EMMI nagy sürgőssággel közmunkásokat képez át érsebésszé, aneszteziológussá és gázszerelővé.

Az érsebészeket főleg a fűkaszások közül válogatják ki, mert ők végezték eddig is a legprecíziósabb közmunkát, az aneszteziológusokat pedig málnaszedők között keresik, mert az állítólag nagyon fárasztó munka. Gázszerlőre meg azért van szükség, mert a minisztériumban nem találtak embert az éves gázkészülék felülvizsgálatra, olcsóbb párat kiképezni, ha már úgyis kell költeni érsebészre.

A Magyar Orvosi Kamara kétségeit fejezte ki, hogy jó ötlet-e ilyen felelősségteljes orvosi állásokat lényegében hozzá nem értőkre bízni, amire Gál Ottó közmunkás, aki eddig főleg szemétszedéssel foglalkozott azt válaszolta:

“Hát szoktunk mi disznót ölni télen, szóval jól bánok a késsel meg a bárddal. Ha egy disznót szét tudok kapni, akkor egy kis érrel is el tudok bánni. Ha meg nem sikerül, akkor rakunk rá purhabot, az mindenre jó.”

Felhívom az OLKT olvasóinak figyelmét, hogy ez a hír természetesen nem igaz. A Hírcsárda remek írása ez. Ha hasonlóan ötletes írásokat szeretne, keresse itt: Forrás:http://hircsarda.hu/2019/06/26/kozmunkasokat-kepeznek-at-ersebessze/