Közokirat-hamisítás, számlagyár, adócsalás jellemzi a magyart, aki pénz és hatalom közelébe kerül

0

A mostani önkormányzati választáson is simán indulnak újra olyan polgármesterek, akiket jogerősen elítéltek valamilyen bűncselekmény elkövetése miatt.

Köztük van például Gyömrő polgármestere, Gyenes Levente Zoltán (számlagyár adócsalás, )

A Fidesz-KDNP támogatásával 2010-ben és 2014-ben is Kisléta polgármesterének választott Madácsi Imre olyan sok büntetőügyben volt érintett, hogy azt követni is nehéz. Csalt például megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatására felvett pénzekkel is.

Szűcs Gabriellára, Szakoly polgármester pl.
2017 februárban jogerősen elítélték fiktív lakcímbejelentések miatt közokirathamisításért, egy év próbára bocsátással. Az egy év letelt, csakhogy újabb ügyek is jöttek azóta, de ezekben még nincs jogerős ítélet. Tavaly februárban az ügyészség letöltendő börtönt kért a szakolyi polgármesterre, mert a hivatal működésére fordították azt a pénzt, amit egy óvodai tornaszoba építésére kaptak. Nem vált be a trükk, hogy a tornaszobaépítést készre jelentették, költségvetési csalás miatt vádat emeltek a polgármester ellen.

Újraindul a polgármesteri tisztségért Újszentivánon Putnik Lázár és Tiszaszigeten a Fidesz-KDNP színeiben Ferenczi Ferenc. Róluk most augusztusban írta meg az Átlátszó, hogy voksturizmus miatt jogerősen elítélte őket a bíróság. A céljuk az volt, hogy mivel a két település lakosságszáma 2000 fő alatt volt, önkormányzati társulásban kellett működniük. Hogy ez alól kikerüljenek, a fiktív betelepítéssel hizlalták fel a falvak népességét.

Kossa Lajos, abai polgármester, aki rendszeresen belenyúlt a település pénztárába, ahonnan 2012 és 2016 között 83 alkalommal vett ki kisebb-nagyobb összegeket, összesen több mint 10,7 millió forintot.

Forrás:Ablakomban EU-zászló.