“Közös lista és együttműködés kell 2022-ben” Molnár Zsolt szerint is

0

Orbán Viktor úgy fogalmazott: az ország és a főváros érdekében most készen állnak az együttműködésre. A jövő majd értelmezi a miniszterelnök szavait. Azt viszont biztos, hogy Orbán Viktor is megtanulta, hogy aki büntetni akarja Budapestet, az hosszú távon veszít. Bízom benne, hogy a kormány nem követ el politikai hibát, és nem él vissza a hatalmával, nem nehezíti meg a főváros életét.

Karácsony Gergely azt mondta, minden őt támogató párt adhat egy főpolgármester-helyettest. Sejti, hogy a szocialistáktól ki lehet ez? A következő hetekben kiderül, de mivel a közvetlen munkatársáról van szó, Karácsony Gergely véleménye a legfontosabb ebben a kérdésben.

Az európai parlamenti választások után az MSZP – az eredmények alapján – másodvonalbeli ellenzéki párttá vált. Most ön szerint milyen a demokratikus pártok közötti pozíciója. Mi az EP-választás után sem temettük az MSZP-t, és most sem bízzuk el magunkat – azzal együtt sem, hogy az MSZP által jelölt közös polgármesterjelöltek vannak a legtöbben. De nem sok értelme van az ellenzéken belüli helyezkedésnek, mert az országgyűlési és az EP-voksolás is egyértelművé tette, hogy csak a teljes összefogás hozhat sikert. Együttműködésre vagyunk ítélve, a mostani kampányban pedig mindenki bele is tette minden energiáját ebbe.

A következő kampány előtt lesz még egy békeév. Mi a legfontosabb céljuk ebben az időszakban? Az immár szabad városokban meg kell mutatnunk, hogy miért jobb az a kormányzás, amit mi kínálunk, és hogy milyen országban élhetnénk.