Közpénzből, állami géppel utazott Orbán az amerikai magánútjára + luxusszállóra is a mi pénzünkből költött.

Tette mindezt akkor, amikor több ezer magyar megélhetése kerül veszélybe a kormánya káoszkormányzása miatt.

Plusz a luxusszálló.

A tavalyi horvátországi luxusrepülős botránya után a felcsúti miniszterelnök újra magáncélra használta a honvédség egyik közpénzből vett és működtettett repülőjét, amelyről váltig tagadják, hogy kormánygép lenne.

Még fel sem ocsúdtunk Orbán Viktor delegációjának múlt heti fényűző és közpénzpazarló bécsi kiruccanása után, hétfő hajnalban miniszterelnökünk honvédségi repülővel utazott az Egyesült Államokba, egy jobb oldali, erősen szélsőséges, konzervatív rendezvényre. Na meg, hogy a volt amerikai elnökkel fényképezkedhessen.

– írta bejegyzésében Lőcsei Lajos. A momentumos országgyűlési képviselő légiipari forrásai szerint a miniszterelnök kétséget kizáróan a korábban a Magyar Honvédségnek beszerzett “futárgéppel” repült augusztus 1-én reggel New Yorkba. A 607-es oldalszámú honvédségi repülőgép magyar idő szerint augusztus 1-én 15:41-kor (helyi idő szerint ez 09:41) landolt New York Teterboro repülőterén. Repülési útvonala ide kattintva megtekinthető.

A Dassault Falcon 7X repülőgéptípusból kettő darabot szereztek be használtan a Zrínyi 2026 program keretében, azzal az ígérettel, hogy csapatszállítónak fogják ezeket a magánrepülőgépeket használni, a sajtó többszöri kérdésére kijelentették, hogy ezek nem kormánygépek, de elláthatnak kormányzati feladatokat.

Egyértelmű az, hogy nem a magyar emberek érdekeit szolgálja, hogy a miniszterelnök Amerikába utazott egy honvédségi gép fedélzetén, egy konzervatív rendezvényen való részvétel miatt (…) ÖNÖS CÉLBÓL repült el egy rendezvényre a MAGYAR EMBEREK PÉNZÉN, mikor Magyarországon válsághelyzet van.

– szögezte le Lőcsei.

Orbánnak még a bevallott havi jövedelme is négymillió Ft körül van, és akkor még “Mészáros Lőrinc” szóba se került. Nem telik neki jegyre egy menetrend szerinti járatra?