Közszolgáltatás lett a taxizás, a közúti gépkocsis személyszállítás

A könyvtárosok, a muzeológusok és a buszvezetők után a taxisok is beléptek szombaton pontban délben a közt szolgáló munkavállalók közé.

A buszok is utasokat szállítanak, ahogy a taxisok, csak kényelmesebben és drágábban. Kerül amibe kerül.

Ahogy a taxiért is kell fizetni, a könyvtárban, a múzeumban vagy a villamoson is veszünk jegyet, hogy élvezhessük a köznek szánt szolgáltatást, és a kormány kiegészíti a jegybevételt, mert nem finanszíroznák a közszolgáltatást használók a szolgáltatást. Ugyanis csak egy jelképes összeggel szálnak be a könyvtárak, múzeumok és BKV-buszok fenntartásába a felhasználók.

Az állam úgy döntött, hogy a tömegek közlekedése, a Matisse festmények nézése, vagy a porosodó lexikonok lapozása megér annyit a költségvetésnek, amennyibe valóban kerül. Az egészségügyre és az oktatásra sajnos nem gondol így.

Szombattól a taxis típusú személyszállítás is belépett ebbe a közszolgáltatási körbe, hiszen a piaci ár alatt tankolhatnak a taxisok, ráadásul kedvezően adózhatnak a Katával, ami azt jelenti, hogy az állam jelentős részt vállal a taxis szolgáltatás finanszírozásából.

A 480-es benzint azért adja ennyiért a benzinkút a lakosságnak, és immár a taxisoknak is, mert erre utasítja őket a kormány, persze kiegészíti a benzinkút bevételét, hogy működhessen a kapitalizmus lepapírozott lopása, a profit.

Tehát a benzinkutak is a közt szolgálják.

Horváth M. Tamás szerint a közszolgáltatás „olyan feladatok ellátásának biztosítása, amelyek adott társadalmi és műszaki-technikai feltételek mellett meghatározott szintig közösségi szervezést igényelnek, és társadalmi közös szükségletek kielégítését szolgálják”.

A taxisok kielégítik a társadalmi közös szükségleteket, mert nem állnak oda gépkocsijukkal a Karmelita kolostor elé, és nem robbantják fel a miniszterelnök úr dácsáját. Ez a köz érdeke.