Közvélemény-kutatók: A krumpli 8 százalékponttal előzi Tarlóst és Karácsonyt

0

Izgalmasnak ígérkezik a főpolgármester-választás, ugyanis az eddig biztosnak hitt Tarlós István-Karácsony Gergely versenybe több új szereplő is belépett.

A nagyobb közvélemény-kutató cégek felméréseit összesítve az látható, hogy a krumplinak eléggé bejött az utóbbi hetek masszív kampánya, jelenleg a biztos korú választók fele őt látná a főpolgármesteri székben és Schmuck Andorként is. Árnyalja a képet, hogy nemrég eljárás indult, mert a krumplik nyugdíjasokat osztogattak a politikusoknak, reméljük, nem lesz olyan csúnya vége, mint amikor az Auróránál osztották Bede Zsolt egykori jelöltet.

A Medián, az Idea és a Publicus is 42-42-re mérte Tarlós Istvánt és Karácsony Gergelyt, a Republicon szintén hasonlóra jutott, bár náluk Demszky Gábor a harmadik.

A Nézőpontnál Tarlós vezet az összes százalékkal, mögötte Berki Krisztián és Puzsér Róbert szerepel, az intézet szerint viszont Karácsony már visszalépett a poszttól, így róla nem kérdezték meg az embereket. A Századvég ezt a kutatást vette át, így jöttek ki az átlagok.

Érdekes tendenciát figyelhetünk meg a száraztészta esetében, amely több kerületben is növelni tudta a népszerűségét, már-már az 1977-es rekordjait ostromolva a negyedik.

Azonban senki sem dőlhet hátra: a Závecz Research szerint megindítja az utolsó hajrát a kamillavirágos babahintőpor illatú hipoallergén literes textilöblítő és Thürmer Gyula is.

Forrás: Természetesen ilyen közvélemény-kutatás  nem létezik, de nagyon jó érzékkel és kellő iróniával közelítette meg a témát a Hircsárda, melynek cikke és hasonló érdekes cikkek itt olvashatóak_http://hircsarda.hu/2019/10/02/kozvelemeny-kutatok-a-krumpli-8-szazalekponttal-elozi-tarlost-es-karacsonyt/