Közvéleménykutatás: Az elmúlt évek legszegényebb karácsonya az idei

A Publicus intézet felmérést készített a budapesti lakosság körében és elképesztő eredményekre jutottak. Orbán és Zsigmond Barna Pál felelőtlenségének és lázas pénzhajhászatának köszönhetően Észak-Pesten sokaknak szívszorítóan szegényes lesz az idei ünnep.

A Publicus Intézet felmérése meglehetősen szomorú képet rajzolt ki az ünnepre ráhangolódni igyekvő észak-pesti lakosságról. A felmérés során a következő meglepő adatok láttak napvilágot:

 

Mindannyian tudjuk és érezzük, hogy a Karácsony, ami a legtöbbünk számára az ünnepek ünnepe, messze nem az anyagiakról szól. Azonban nem lehet varázsütésre figyelmen kívül hagyni azt az egzisztenciális válságot, ami a családok egy jó részét a tönk szélére, míg az eddigi középosztályt a hónapról-hónapra élés örökös stresszébe sodorta.

Ezt a válságot, ezt a stresszt, ezt a mindennapi frusztrációt, amit az emelkedő árak és az egyre kevesebbet érő keresményünk láttán érzünk, a Fidesz tette az életünk részévé.

Az egyik néni így nyilatkozott a közvéleménykutatóknak:

…ketten leszünk a férjemmel. Nem is készülünk nagy ünnepre, még fenyőfát sem veszünk, csak egy ágat díszítünk majd fel. Szenteste vacsorára főzök egy lábos töltött káposztát, abból marad a következő napokra is, ajándékot pedig egymásnak már régóta nem veszünk, csak az unokáknak, de ez most elmarad, ahogy bejglit sem sütök, azt is csak miattuk szoktam. Majd megesszük a káposztát, aztán nézzük a tévét, és várjuk, hogy bejelentkezzenek a lányomék videós telefonon. Ez most egy ilyen ünnep lesz: olcsó és szomorú…

Forrás: Népszava