Krisztus teste

Ágoston László írása:

Szeretném megkérdezni, hogy hol vannak az egyházak? Krisztus teste.
Mert ugye az nagyon menő (és minden tiszteletem azoké, akik ezt végigvitték), hogy Iványi Gábor intézményeiben EGYELŐRE nem kapcsolják ki a gázt, mert civilek megvédték és 60 millióval támogatták őket.
De nem láttam, hogy keresztény testvéreikért kiálltak volna a református vagy a katolikus egyház, a Hit gyüli és így tovább.
Miért nem? Talán nem elég jézusi Iványiék tevékenysége? Talán az egyik keresztény gyülekezet elnézheti, ahogy kárt szenved a másik?
Hatalmas dolog, hogy a civilek összeraktak 60 millió forintot egy kupacba, hogy ne kapcsolják ki a rászorulóknál a gázt.
Ennek az összegnek éppen az ÖTSZÁZSZOROSÁBÓL, egy Csomolungmányi pénzből kapott népnemzeti élményközpontot Lakitelken Kiss-Rigó püspök.
Egyébként az egyházaknak nem lenne felelőssége kidobni soraik közül a pelyvát? A hungarista lelkészt, bárkinek is a fia? A “nem bizonyíthatóan 3/3-as ügynököt”? A molesztálókat?
Érdeklődnék, hogy hol vannak Magyarországon az egyházak. Azon túl, hogy Orbán zsebében. Térden várva a pénzt.
Tudom, mindenkinek meg kell élnie valamiből… de nem mindenki tehetné meg, hogy el is adja magát érte.
Nagy kérdés, hogy “bizodalmunk egyedül az egy élő Istenben” gyökeredzik vagy azért biztos, ami biztos áldozunk a Mammonnak is…