Kubatov nem hibázott volna!

A kormány egyre több embernek postázta ki a védettségi igazolványt, ám még senki nem tudja, mire lesz jó a kis műanyaglap. Ráadásul, teljesen véletlenszerűen szerepelnek rajta adatok.

A lefújt hétvégi oltási akció rávilágított, hogy komoly problémák vannak az állami adatbázisokban, egyes adatbázisok pedig úgy tűnik, egyáltalán nem érnek össze másokkal. A védettségi igazolvány körüli anomáliák tövább erősítik azt a képet, hogy bizony komoly problémák vannak az állami nyilvántartások körül.

A jogszabály szerint a védettségi igazolvány a betegségből való kigyógyulástól számított 6 hónapig érvényes. Aki utólagos vizsgálattal bizonyítja, hogy van antitest a szervezetében, annál 4 hónap az érvényesség, akit pedig beoltottak, annál korlátlan ideig használható a kártya. Csakhogy a Telexhez eljutatott kártyák adatai olyan összevisszaságot mutatnak, amire nem nagyon van magyarázat.

Van, amelyiknél az érvényességi idő nem felel meg a jogszabályoknak, egyszerre megbetegedett családtagok különböző lejáratú igazolványokat kaptak. Volt, akinek a régi útlevélszáma került a műanyag lapra, de az is előfordult, hogy halott embernek postázták ki az okmányt. Olyanok is megkapták a védettségi okmányt, akik még csak az első oltást kapták meg. Pedig, van a Fideszben olyan ember, aki hasonló feladatokat oldott már meg, hiba nélkül,

IGAZ KUBATOV GÁBOR HÍRES LISTÁJA PÁRTÉRDEKEKET SZOLGÁLT,

és nem államit. Mindenesetre az elgondolkoztató, hogy a Fidesz naprakész nyilvántartásokat tud vezetni a szavazóiról, az ellenzék szavazóiról, de azt nem tudja megmondani a hivatalos adatokból, hogy ki mikor betegedett meg.

Lehet, Kubatovra kellett volna bízni ezt is, nem Müller Cecíliára meg Káslerra.