Külügyminisztérium: A kerítés ott marad ahol van!

0

A migráció biztonsági kockázat – jelentette ki szerdán a Facebookon közzétett nyilatkozatában a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Menczer Tamás ezt arra reagálva közölte, hogy Felipe González Morales, az ENSZ-jelentéstevője közleményt adott ki magyarországi vizsgálódásáról. Ebben az államtitkár szerint a jelentéstevő “bírál bennünket azért, mert a migrációra biztonsági kockázatként tekintünk”. Ennek kapcsán az államtitkár emlékeztetett, hogy mintegy 30 terrortámadás történt, melyen több mint 300-an meghaltak, több mint 1300-an megsérültek. Láttunk párhuzamos társadalmakat és számos egyéb bűncselekményt is – tette hozzá.

Az ENSZ jelentéstevője

“bírál minket azért is, mert a migrációs válságról, migrációs krízisről beszélünk”

– folytatta Menczer Tamás, kiemelve:

“azért beszélünk erről, mert ez az igazság”.

A migráció nem egy megoldott kérdés, a migráció a probléma. Jelenleg is a legóvatosabb becslések szerint is 30-35 millió olyan ember ér Európa keleti és déli szomszédságában, akik bármikor hozhatnak olyan döntést, hogy elindulnak Európa felé – hangsúlyozta az államtitkár.

Továbbá az ENSZ jelentéstevője

“kritizál bennünket azért is, mert nem engedjük azt, hogy a migránsok szabadon mozogjanak Magyarországon. Kritizál bennünket a kerítés miatt, a tranzitzónák miatt, az EU-val karöltve utasítanak bennünket a kerítés lebontására”

– fogalmazott az államtitkár, kiemelve: a kerítés ott marad, ahol van, mert a magyar emberek biztonságát szolgálja. A kormány továbbra is a magyar emberek döntését, biztonságát tartják szem előtt – tette hozzá.

 

Via: MTI