Kuncze Gábort és Friderikusz Sándort is meg akarják hallgatni a Fenyő-gyilkosság ügyében

Az előkészítő ülésre a vádhatóság csak Gyárfás Tamást és a védőjét idézné be, de ha a bíróság tárgyalásokat is kitűz majd, akkor a főügyészség több tucat tanú meghallgatását indítványozza.

Közéjük tartozik Kuncze Gábor volt SZDSZ-es belügyminiszter is, akit a rendőrség korábban Fenyő János titkos dossziéjáról faggatott. Azért kérdezték a rejtélyes iratokról, mert a médiamogul bizalmasa, Perczel Tamás egy korábbi dokumentumfilmben azt állította, hogy Fenyő egy százhúsz oldalas dossziét adott át Kuncze Gábornak Gyárfás Tamás gazdasági visszaéléseiről, de mire ez eljutott a hatósághoz, legalább húsz oldal hiányzott belőle.

Az ügyészség Friderikusz Sándor, Tasnádi Péter és a Fenyő-gyilkosság volt főnyomozója, Kovács Lajos meghallgatására is igényt tart, továbbá elkülönített helyiségben tehet majd videóvallomást az MSZP karitatív tagozatának volt elnöke, Dósa István András is, akinél tavaly Portik Tamáshoz köthető hangfelvételeket foglalt le a rendőrség.

A Fővárosi Főügyészség július végén jelentette be, hogy vádat emelt Gyárfás Tamás ellen Fenyő János megölése ügyében felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt.

A vádirat szerint Gyárfás Tamás, az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója, akárcsak Fenyő János sértett, aki egy videókazetta terjesztő és egy napilapot kiadó gazdasági társaságnak is vezérigazgatója volt. A vádlott és a sértett között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki. A vádlott 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti a sértettet. Emiatt 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt az ölési cselekménnyel, aki azt 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt a terhelt megbízta Portik Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost.

Forrás és a teljes cikk itt: 168 óra/https://168ora.hu/itthon/kuncze-gabor-fenyo-janos-gyarfas-tamas-meghallgatas-174240