Kutyapózban…Lemond Borkai Zsolt

0

” HA LE KELL MENNI KUTYÁBA, LÉGY A KUTYÁK KIRÁLYA! NE KIRÁLYOK KUTYÁJA! (Hobó)

Hát persze: A szexbotrányba keveredett politikus szerint a „rágalmakat” a sajtó ellenőrizetlenül vette át egy hamis blogról.

Lemond Borkai Zsolt győr megválasztott polgármestere a városvezetői pozícióról – írta meg a Győrplusz.hu nyomán a hvg.hu. A politikus mindezt egy nyílt levélben tudatta.

Borkai a közgyűlés alakuló ülésén még ugyan átveszi a mandátumát, de péntek 16 órai határidővel le mond.

„Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget. Szeretem Győrt, ezért nem szeretném a személyemmel és velem történtekkel hátráltatni a város további fejlődését.”

A polgármester szerint „a rágelmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága, amit a sajtó ellenőrizetlenül átvett. Sajnos az online felületeken és a közösségi médiában megjelenő információkat – annak igazságtartalmát meg sem kérdőjelezve – sokan tényként kezelik” – fogalmazott. Tagadta, a kábítószerfogyasztás és a korrupció vádját, illetve leszögezte, a horvátországi utazáson saját költségén vett részt.

Kutyapózban

Múlt pénteken, amikor kirobbant, még csak egy zaftosabb szexbotránynak tűnt. Lehetett nézni innen, onnan, bárhonnan, mindenhonnan visszataszítónak mutatta magát. Legfeljebb az a jól ismert tanulság körvonalazódott a polgármesteri hajókázásból, mellyel már egy csomószor volt módunk találkozni, az tudniillik, hogy a NER vezetői, középvezetői, állandó és időszakos kitüntetettjei mindig akkor tűnnek a leghitványabbnak, amikor megvalósítják az álmaikat.

A szivárogtatás ismét felszínre hozta ugyanis a nagy győri ingatlanpanamázást a filléreken megszerzett, majd jó ütemben ipari övezetnek átminősített és végül az Audinak extrém haszonnal eladott földekkel, amit persze a sajtó a maga idejében annak rendje és módja szerint feltárt, viszont semmiféle következménye nem lett neki. De felszínre hozta Borkai és – mellette oly töretlenül kitartó – családja, illetve a jachton mellette ugyancsak kitartó üzlettársa érdekeltségeit, melyekben havi egymilliót csengető fantomcégtől egészen Tiborczig és Mészárosig húzódó szálak is akadnak jó kedvvel, bőséggel.

Ahogy a szivárogtatás felszínre hozta azt is, hogyan reagál egy magas közhivatalt betöltő személy ma Magyarországon, ha minimum közmegbotránkozást okozó vádakkal illetik. Nos, eltűnik, mint az aranyóra, s mikor már a harmadik – őt kefélés közben ábrázoló – képanyag kerül elő róla, akkor jelentkezik be videón, s kér elnézést a családjától, mintha az bárkire is tartozna, majd kis híján szemrebbenés nélkül bemondja, hogy természetesen nem vonja vissza polgármesteri kandidációját, mert amit művelt, az szerinte piszkosul nem befolyásolja polgármesterkedésének közismerten grandiózus színvonalát. S természetesen ugyanebben a tenorban reagálnak – ugyancsak kínos hosszúságú késlekedés után – a célszemélyt polgármesternek jelölő pártok is. Ez magánügy, tudatják közleményeikben.

Az magánügy tehát, hogy az egyik magyarországi bezzegváros polgármestere egy táska pénzzel hancúrozik prostik közt, majd egy rakás köztörvénybe ütköző cselekedettel megvádolja valaki, aki kompromittáló felvételeket is közöl róla – ez szerintük a magánügy. De annyira magánügy ám, hogy a konkurens polgármesterjelölt, az ellenzéki összefogás jelöltje, aki a kiszivárogtatás után hosszabban bujdosott a sajtó elől, mint maga Borkai vagy a Fidesz, előbújván maga is kijelenti, hogy ez magánügy. Itt már tényleg megáll az ész. Ki súgta, tanácsolta, parancsolta a DK-s Glázer Tímeának, hogy ugyanazt kell mondania, mint a Fidesz? Gyurcsány Ferenc? Orbán Viktor? Vagy a saját kúteszéből tett szert ilyen politikai éleslátásra?

Ám szerencsére nemcsak a polgármesterjelölt az egyetlen ellenzéki Győrben, ott a kérlelhetetlen Jobbik is, akik ugyancsak négy-öt nappal az események után kullogva rájöttek (vajon miből?), hogy ez az egész kufircolás mocskos DK-s kitaláció, amit a részeges Gyurcsány agyalt ki, s hogy brrr meg fujj meg minden, ők kiszállnak az egészből. Mondhatnánk, hogy érdemes elolvasni a helyi Jobbik kilépésről szóló közleményét, mert alig lehet annál árulkodóbb valami, de magunk közt sem tudjuk eldönteni, hogy a karmester végül azért írta alá a szerződést, mert Luca Brasi a fejéhez szorított egy stukkert vagy annyira jól jött neki az az ezer dollár, ami állt rajta. A Jobbik vezetése persze azonnal fegyelmit indított a renitensekkel szemben, meglátjuk, mennyit gravíroz az majd az ügymeneten.

A történtek ráadásul különös megvilágításba helyezik Orbán Viktor Fidesz-kongresszuson megejtett, s kétségkívül dühösnek mondható szónoklatát is, melyben olyanok hangzottak el, hogy össze kell tartani, s egy Ibiza elég volt. A jövőbe látás persze sosem esett nehezére Európa erős emberének.

A kép tehát teljesen világos, lopunk, csalunk, hazudunk, dőzsölünk, s ezt mintává tesszük helytartóink, lovagjaink és vazallusaink számára is. Ha valamelyikük ebbéli igyekezetében némileg elragadtatja magát, egy darabig kussolunk, hátha belefér még ez is, aztán hazudunk valamit (magánügy), s ha az sem segít, odamegyünk, s megvásárolunk, megfenyegetünk mindenkit, akit kell, s megy minden tovább. Robog ezerrel a keresztény szabadság. Ehhez képest valóban pimf, de mint látjuk, szerfelett szimbolikus ügy három prostival hetyegni egy kölcsönzői jachton. Borkai és futtatói nemcsak azt a szegény dolgozó lányt gyakták ott pünkösd szent ünnepén, hanem már jó ideje az egész országot.

Forrás és a teljes cikk:https://magyarnarancs.hu/aszerk/kutyapozban-123541