Lang Alex: A fehér ló [email protected]… állat

0

Azért én boldog vagyok, hogy látom mennyire él, eleven és pezsgő ez a magyar illiberális demokrácia. Vegyük például a mai napot. Az idő szeles, egy kicsit borús, néha csepereg is az eső, ahogy egy tisztességes március elsejei napon illik viselkednie az időjárásnak.
(ez volt a bevezetés)
Csapjunk bele a lecsóba! 🙂
Milyen állat sétál át a Szabadság hídon, na, milyen állat? Igen, egy ló, egy fehér ló! Jaj, de vajon mit keres egy fehér ló pont a Szabadság hídon, március 1-én?
Hát bevonul!
Teljesen szürreális látvány egy fehér ló vasárnap délután a Szabadság hídon, ahogy baktat át békésen, de az még szürreálisabb, hogy a naftalinból előrángatott ordas eszmék követői, farsanghoz méltó ruházatban követik a lovat, vagyis a ló valagát, bár igaz, hogy csak azt tudják követni, hiszen a ló feje az előrébb van, mint a hátulja, szóval mennek ezek a népek a ló után és búsonganak, mer, hogy vesszen Trianon, meg ugye, “csonka Magyarország nem ország”, kivéve ezt a mostani illiberális munkaalapú társadalmat, mer ez aztán über cuki, mert itt akkora demokrácia van, hogy mindenki vonulhat kedvére az őt éltető segg után.
Hiszen erről szól az egész, a segg követéséről!
Persze, máshol, a hanyatló nyugaton azért nem lehetne például Hitler képe mögött vonulgatni pl. Berlinben, mert egyrészt a hatalom se viselné, másrészt meg az ottani kulturálatlan népek kimennének az utcára és pofán verdesnék azokat, akik a nácizmust éltetik.
Ez viszont csak azért van, mert a nyugat hanyatlik, de bezzeg nálunk…
Itt már februárban indulnak a farsangi felvonulások, kezdve a kitörésnapi maszkabállal, most meg ez a lókövetős hagyományőrzés…
Javasolnám, hogy legyen olyan felvonulás is, ahol Rákosit éltetik, ott pl. egy lefüggönyözött Pobeda vezethetné a sort, de muris lenne egy Kádáros vonulás is 🙂 A sok élemedett korú szemellenzős, meg hol ide menne, hol oda, pont úgy ahogy ifjonti éveikben is tették. 🙂 példát mutatva azoknak a fiatal seggkövetőknek, akik folytatják ezt a nemes, magyar hagyományt.
Az viszont azért rém ciki az összes vonulgatós bagázsra nézve, hogy a Pride-on a létszám még mindig nagyobb, mint az összes seggkövető felvonuláson.

Szerző. Lang Alex