Lapít a Fidesz ha a gyermekéhezés van porondon!

0

Ismét drámai a helyzet: 45-52 ezer gyerek éhezik ma Magyarországon. Főként a nyári szünet jelent nehézséget. Ami vészesen gyorsan közeledik ismét. Nemzetközi adatokra hivatkozva amit az Európai Unió az Eurostat adatai szerint idén év elején Januárban illetve Április végén az első negyed éves adatokat adta közzé, miszerint a magyarországi felmérésekre és becslésekre hivatkozva állítják azt a szakemberek, hogy Magyarországon Januárban még 35-55 ezer éhező gyermek él, míg Áprilisban már 45-57 ezer éhező gyermeket becsült fel az Eurostat.

Ezek a gyerekek minden nap éhesen mennek iskolába, óvodába vagy fekszenek le aludni. Több mint 200 ezerre becsülik azon kiskorúak számát, akik időszakosan nem jutnak elegendő élelemhez, azaz kríziséhezők – számolt be az Inforádió.

Főként a nyári szünet jelent nehézséget, mert ilyenkor nincs közétkeztetés. Tavaly nyáron a kormány elismerte a gyermekéhezés súlyosságát, mert 230 ezerrel több gyerek ehetett ingyen szociális alapon a nyári szünetben, amire a kormány 1,7 milliárd forintot adott.

Fellépés a gyermekéhezés ellen

A Magyar Tudományos Akadémia gyűjtést szervez tagjai körében 2019-ban is a nyári szünet kezdetéig a gyermekéhezés enyhítésére, emellett csatlakozott a gyermekéhezés elleni civil kezdeményezéshez, a Nemzeti MinimuM-programhoz ugyancsak hasonlóan mint 2017-ben és 2018-ban.

 

Via: MTI.